Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Josefins chock över utklassningen – överraskas av oväntade draget

Hanna Dorsin och Emma Molin kämpar tappert i "På spåret".
Men i slutändan har de ingen chans mot Josefin Johansson och Johar Bendjelloul

Regerande mästarna klev på tåget och visade hur man plockar poäng under vägen.

Vem kan slå Josefin Johansson & Johar Bendjelloul?

Medlemmarna i humorgruppen Grotesco, Hanna Dorsin & Emma Molin, hamnade efter redan från början. Nybörjarlaget, som klarade sig bra i premiärmatchen, visade åter sitt goda tävlingshumör, men  det räckte inte långt mot förra säsongens mästare, komikern och programledaren Josefin Johansson och journalisten Johar Bendjelloul. 

Dorsin & Molin var tvåa till alla resmål och de hade alltför många nollor på delfrågorna. Josefin & Johar plockade många trepoängare, annars alltid en etta. Utom på omöjliga frågan om namnet på tre olika mattor. Ingen kunde något. Josefin försökte desperat med ”heltäcknings”, men det slutade med en fet dubbelnolla. 

Första resan var inte så svår, men båda lagen tvekade. Grotesco-laget pratade om Uddevalla tidigt, men vågade inte mer, så Josefin & Johar var framme lite före.

Andra resan blev en chock för Josefin Johansson, som sa ”Hallå vad hände här?”. Det var Johar som ryckte på åtta och sa Baku. Tur det var rätt för Josefin var lite bister över att inte ha blivit tillfrågad först. Johar blev förlåten när han kunde stava till landet Azerbajdzjan.

Inte en chans

Redan här låg Dorsin & Molin tio poäng efter. De vann Listan, där de kunde rollfigurer ur tv-serien "Dallas”, och man trodde att nu… men inte en chans.

Tredje resan gick till Calcutta och eftersom bilderna såg ut som Indien och jag kunde Jan Malmsjö-låten ”Calcutta”, så… Nej, jag hade inte vågat dra på tio, men när jag också kunde nakenmusikalen ”Oh Calcutta”, så… 

Detta visar att ledtrådarna måste träffa rätt. Här träffades jag av två 60-talskunskaper – och fick känna mig duktig.

Snabbtåget med Josefin & Johar körde över Dorsin & Molin, som stilla tuff-tuffade fram. Storseger med 38-24 – en styrkedemonstration. Och Grotesco-damerna är nu borta efter två förluster.

Nästa vecka blir det repris på förra årets final, när Josefin & Johar möter Amie Bremme Sey & Gunnar Bolin.