Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Jönssonligan, ångest och omskakande sanningar

Foto: SVT

”Tjuv och polis” ska skildra polisarbetet men liknar mest Jönssonligan.

Sanningen om Hyland kommer att skaka om många tittare.

Och så blir det en hel del ångest.

SVT presenterar hösten och det är förstås rikligare och mer mångsidigt än alla andra kanaler. De har ju också ett mer omfattande uppdrag och mer pengar. 

”Tjuv & polis” sticker ut mest. En realityserie som ska visa hur polisarbete går till – motiverar SVT. Men mer en smålustig tv-lek, där tio invånare i Askersund tar på sig mask, gör en miljonkupp och jagas av ett gäng före detta poliser. Micke Leijnegard är lekledare som pågår varje söndag i hela åtta veckor (1 september).

Ännu en ny tv-lek: ”Mästerskaparna”, hantverkstävling med Pernilla Månsson Colt. Ungefär som ”Hela Sveriges bakar” men i hårdare material. (29 oktober)

Några stora svenska dramaserier: 

”Allt jag inte minns”, seriöst, omskakande och påkostat i tre delar efter Jonas Hassen Khemiris hyllade roman. (8 september).

”Innan vi dör”. Fortsatt spänning med mor och son (Marie Richardson, Adam Pålsson) bland tungt kriminella. (13 oktober)

”Vår tid är nu”. Sista säsongen om åren 1968-1971, då Nina blir nattklubbsdrottning. (28 oktober)

”Hyland” berättar sanningen om Sveriges legendariske radio-tv-profil, Lennart Hyland, som skulle fyllt 100 den 26 september. Dagen efter skildrar dokumentären hans olika sidor. Fenomenal i tv-rutan, stora problem utanför. (27 september)

Några andra personporträtt av skilda slag: ”Gryningspyromanen”, ”Clark Olofsson”, ”Sivandivan”.

”Landet lyckopiller” handlar om komikern Nour El Refai, som tar antidepressiv medicin precis som en miljon svenskar. Varför tar de mest i Värmland  och minst i Italien? Intressant i fyra avsnitt med psykologer och piller. (november)

Mer ångest i olika former: ”En perfekt förälder” med Erik ”Jerka” Johansson från ”Bonusfamiljen”, ”Sjukt stressad” och ”Lyckomaten” med Tareq Taylor.

Till sist programledare på nya jobb: 

Robin Pålsson tar över ”Fråga Lund”, Josefin Johansson leder kändisleken ”Alla för en”, Kristoffer Appelquist presenterar satiren ”Svenska nyheter” och Lasse Kronér är tillbaka i ”Doobidoo”.