Foto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Anders Björkman

Jon Henrik är förändrad – och flickvännen är orsaken

Publicerad

Jon-Henrik förklarade sin kärlek till Maret och fick säsongens första tiopoängare.

Claes Malmberg åkte ut efter sin bästa dans.

Temat var kärlek, känslorna flödade och Gunde var rödögd av tårar.

De två sämsta enligt juryns poäng, Martina Haag och Viktor Frisk, stod inte ens på trappan utan gick vidare med hjälp av tittarröster. Mycket överraskande.

På trappan stod i stället Therese Alshammar, som rivit av en brutal och osande het argentinsk tango, visat styrka i kroppen och fått kvällens näst högsta jurypoäng. Ändå stod hon där med näst sämsta sammanlagda resultatet.

Ut åkte i stället Claes Malmberg efter en koncentrerad tango, som var hans bästa dans hittills. Men han fanns i alla fall på nedre halvan av poängtavlan.

Gunde Svan fanns också där, nära botten, och han förlorade faktiskt kontrollen mitt i sin flamenco och missade positioner.

Kanske var det alla känslorna för hustrun Marie som störde koncentrationen. Gunde var den som fällde flest kärlekstårar denna kväll.

Framför Gunde fanns ett stabilt mittfält där både bloggaren Margaux Dietz och komikern Daniel Norberg levererade var sin elegant bachata, men bäst i den dansen var skådespelaren Gustaf Hammarsten med kroppsnära gung och precision i stegen.

Och så denne Jon-Henrik Fjällgren. 

Någon överraskning är han inte längre. Han behärskar varje dans, han har ordning på fötter och höfter. Hans böljande salsa gjorde juryns Ann Wilson mycket häpen. Hon trodde inte sådan danskonst fanns i Härjedalen.

Jon-Henrik har också blivit mer levande som person och nu avslöjade han att det beror på flickvännen Maret från Nordnorge.

Mycket kärleksfullt talade han om hennes betydelse. Och med Maret i tankarna dansade han hem säsongens första tia.

 

Ett vackert slut på kärlekens kväll.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag