Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Johan Glans hårt hållen – och Plura höll sig vaken

Glans efter Lindströms pik: “Det sista jag gör i hela livet”
Farah Abadi och Johan Glans i ”På spåret”.
Foto: Bo Håkansson / Bilduppdraget /SVT

Den timide komikern Johan Glans var hårt hållen av sin lagkamrat.

Och Plura Jonsson höll sig vaken.

Det är de bestående intrycken av ”På spåret”-premiären.

Tågen rullar i Sveriges största tv-underhållning. Det är alltid lite trögt innan man får upp farten och premiären tillhörde inte de bättre. På pappret kändes de som två bra lag, ”På spåret” var de inget vidare.    

Farah Abadi och Johan Glans, hon programledare, han komiker, var med förra året. Vann en match, förlorade en och fick ta nästa tåg hem.

Sanna Lundell och Plura Jonsson, hon journalist och programledare, han frontman i rockgruppen Eldkvarn. Debutanter, som man faktiskt var lite nyfiken på.

I första klass hade Abadi & Glans en brutal ton. Hon hutade åt honom, han bad om ursäkt. Hon sa till honom att gissa på en filmtitel och sedan spolade hon hans förslag. När de hade två artister att välja på fick han välja …”och är det fel så är vi kompisar ändå”. Och när han på andra resan redan på åtta hade rätt svar, då röt hon ”Nej, vi drar INTE nu”.

I dressinen satt Plura och höll sig vaken. I årets ”Så mycket bättre” verkar han slumra till ibland, men här behövdes ingen sovvagn. Sanna Lundells besvikna ”faaan också” höll Plura på alerten.

Första resan till Bergen, Norge. När Solberg och regn nämndes, då kopplade Abadi & Glans. Det ena är Norges statsminister, det andra är vädret på resmålet. 

Andra resan gick till Aten, Grekland. Där tror jag tittarna var framme långt före. Låten ”Vita rosor från Aten” var en gång en hitlåt även i Sverige. Glans var där på åtta, men fick inte svara.

Tredje resan gick till Baltimore, USA. Svåraste resan.  Sanna & Plura visste inte ens att de var i USA i början och på delfrågorna var de svaga.

Inget lag imponerade, båda reste försiktigt, ingen var villig att chansa – ja, utom Glans förstås, men det såg man hur det gick.

Abadi & Glans vann med 30-27, hyggliga siffror, men det räcker inte långt i framtida matcher.

Nya husbandet Little Dragon hade ett roligt sound. Men signaturen lät som om ”På spåret” började med en ringsignal. Halva Sverige trevade i soffan efter mobilen… 

”På spåret” sänds fredagar på SVT och SVT Play.