Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

I år slipper vi de självgoda politikerna

”Konsten att knyta en knytblus, Svenska akademien och annat”. 

Årets mest kittlande innehåll levererar förre ständige sekreteraren Sara Danius, årets kap i ”Sommar”.

P1:s blandning är även i år välkomponerad med några uppstickare. Högt och brett, ungt och moget, sport och nöje, svenskt och multikulturellt, reality och vanlig verklighet. 

Affärsmännen är få och det tackar man för. De är alltid tråkigt duktiga. Självgoda politiker slipper vi också därför att det är valår.

 

Två sommarpratare talar om mycket tragiska händelser, som alla lyssnare känner till:

Stefan, pappa till Ebba, som dödades i terrordådet på Drottninggatan. Ingrid Wall, mamma till mördade journalisten Kim Wall. 

Kaj Linna, fri efter 13 år i fängelse, har nog också en känsloladdad historia att berätta. 

 

Humor är i vår tid en bristvara i ”Sommar”, men man kan ju hoppas på Petra Mede, komikern Jonathan Unge och lysande Emma Molin från ”Grotesco”.

Äldre folkkära underhållare brukar ha störst publik så räkna med att Eva Rydberg, som fyllt 75 veckan före sitt ”Sommar”, hamnar på tio-i-topp.

Realitystjärnan Bianca Ingrosso, 23, med filmteam på presentationen, har många följare som för första gången letar upp radions P1.

Personligen kan jag tänka mig att lyssna på musikanten Anders  Berglund, SVT:s Anna Hedenmo, som ska dissekera förljugna semesterbilder, och danske skådespelaren Thure Lindhardt från ”Bron”.

Och så kan jag denna dag sakna tre påtänkta värdar som lämnat oss: Kenneth Gärdestad, Rikard Wolff, Lill-Babs Svensson. 

 

Start på midsommardagen med vänlige och smårolige skådespelaren Claes Månsson och final 19 augusti med sång- och dansmannen Rennie Mirro i en show inför publik.

Dagen före, den 18 augusti, är radion påslagen uppe på parnassen, där lätt skräckslagna akademiledamöter får en lektion i knytblus av Sara Danius.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!