Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Hur pass sjuk blir Mikael Persbrandt i Himalaya?

Det här visar TV4 i höst.
Mikael Persbrandt kommer att ses i TV4:s nya program ”Expeditionen”. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Persbrandt ska tillsammans med regissören Stefan Larsson, förra häcklöparen Sanna Kallur, artisten Little Jinder, pr-konsulten Dominika Peczynski och meteorologen ”Väder-Nils” Holmqvist klättra upp till 6 000 meter i Himalaya. Arkivbild. Foto: Enrique Lopez-Tapia / www.naturepl.com

Persbrandt får höjdsjuka, Hamilton får nytt liv och nästa år ska Hellenius presentera maskerade artister.

TV4:s nya programplaner skapar inga skyhöga förväntningar.

Kanal 5 visar just nu ”Över Atlanten”, en realityserie som är rena misären. Sex kända svenskar i segelbåt på Atlanten i över två veckor. Det börjar med svår sjösjuka och skräck, fortsätter med hemlängtan och utmattning. 

En plågsam blandning av spyor, tårar och tristess.

”Expeditionen” är TV4:s svar på sjösjukan: höjdsjuka. Det är vad deltagarna kan drabbas av när de ska upp på 6 000 meter i Himalaya. 

De sex bergsklättrarna är skådespelaren Mikael Persbrandt, regissören Stefan Larsson, förra häcklöparen Sanna Kallur, artisten Little Jinder, pr-konsulten Dominika Peczynski och meteorologen ”Väder-Nils” Holmqvist. 

Sannolikt får flera av dem smaka samma osmakliga cocktail – spyor, tårar och tristess.

Den gamle agenten ”Hamilton” får nytt liv på nyårsdagen. Tidigare har Jan Guillous romanfigur spelats av en handfull medelålders svenskar men nya serien handlar om en ung Carl Hamilton, som just tagit examen i hemliga agentskolan. Nykomlingen Jacob Oftebro gör rollen. 

Känns ganska slitet. Hamilton har väl förekommit i fler filmer än Jönssonligan.

”Den maskerade sångaren” blir nästa års breda underhållning i fyran. ”The masked singer” är en överraskande tittarframgång i amerikansk tv och ska prövas i en rad länder. 

”Gissa-artisten” inför vild publik och spekulerande panel. Alla på scenen är hemliga och utklädda i fantasifulla dräkter: spretig spindel, grön groda, jättelik vit kanin.

Inuti varje figur döljer sig ”en känd artist”. Eller om man ska vara ärlig en måttligt känd person eller en nästan bortglömd kändis.

Det är inte precis Beyoncée inuti kaninen eller Bruce Springsteen utklädd till groda. I USA har det varit namn som Donny Osmond, La Toya Jackson och Tori Spelling.

 Så räkna inte med att i svenska versionen få se Victoria Maggio i hästkostym eller Ulf Lundell med kaninöron.

TV4 storsatsar med ständige Kristallen-vinnaren David Hellenius som programledare. 

Han ska inte vara utklädd.