Anders Björkman

Hon var inte sämst – men åkte ut ändå

Publicerad

Hon dansade sist men hamnade först och hann med en riktig rumpchock på vägen.

Stina Wollter gjorde det igen.

Förra veckan en passionerad tango och nu en glad jive. Imponerande förvandling, det är bara program två, och intensiv energi. Det lyser om Stina, som kommer att gå långt.

Och i sista takterna susade hon över golvet och bjöd på klassisk rumpchock i vitt.

– Jag hatar att inte ha kontroll över kroppen, sa sjuka Anja Pärson, men när det gällde, då tände det till och hon svävade ut på golvet i sina vita glittrande klänning.

American smooth heter dansen som påminner om gamla Hollywood-filmer. Elegant, vackert, nästan lite tyngdlöst.

Samma dans fick Dominika Peczynski att glittra och mjukna och Anders Borg att se förtjust ut.

Samma dans räddade också komikern Messiah Hallberg, som låg sämst till, men klarade Hollywood-looken med överkroppen. Och på den halvan gick han vidare.

Åldermannen Johannes Brost körde tango med stenansikte och smoking. Inte världens spänstigaste, men han gick också – till sin egen förvåning – vidare.

Två dansade med ansiktet.

Anders Öfvergård försökte se glad ut i samban, lyckades delvis, men surnade till när det var svårt.

Fotbollsspelaren Jesper Blomqvist fick kritik förra veckan för att tungan hängde ut. Nu dansade han med ihopknipta läppar och sug i blick.

Både Öfvergård och Blomqvist är framtidens män, de utvecklas, de tränar hårt och är säkert med i slutomgångarna.

Boxaren Mikaela Laurén var inte sämst på golvet denna kväll, men gick ändå på en snyting. Hon drog inte tillräckligt med tittarröster och hennes tango blev sista dansen.

Proramledaren Tilde de Paula Eby besökte under veckan alla parens träning och var mamma åt alla tio. Kram och tröst och uppmuntran.

Och som programledare matchar hon David Hellenius perfekt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag