Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Björkman

Hans bästa kväll – men långt ifrån toppen

Jan Björklund fick lämna ”Let's Dance”.
Foto: Annika Berglund / TV4

John Lundviks miss i andra dansen kunde kostat honom semifinalplatsen.

Jan Björklund hade inga fotbollsfans, som höll honom kvar.

Medan Sussie Eriksson sprakade vidare i två lysande danser.

Triodans var det nya inslaget i kvartsfinalen. Fyra finalister av tidigare årgång hängde på var sitt par. Och då blev det mer komplicerat.

Jag har sett triodanser i amerikanska ”Dancing with the stars” men då med två proffs runt amatören. Men här visade tidigare finalister, fortfarande i god form, att de klarade av det.

Sussie Eriksson, annars alltid dansgolvet gladaste, tog på sig dramatisk min och sug i blick när hon dansade sensuell rumba med fenomenale Anton Hysén som stark tredjedansare. 

Sussies skratt var tillbaka i en full pott-cha cha, där hennes partner Calle Sterner gjort flygande koreografi på liv och död. 

Sussie Eriksson var klart bäst i går.

Kristin Kaspersen är amatör – men har steget

John Lundvik hade stark triodans med två damer, som både såg ut som proffs. Kristin Kaspersen är amatör, men har, steget, rytmen och utstrålning. Proffset Linn Hegdal får vecka efter vecka beröm för sin koreografi.

Linn Hegdal hade skapat en vacker och dramatisk tango som andradans, men den klarade inte Lundvik felfritt. Han behöver toppsiffror av juryn för att hålla sig kvar. Nu stod han på trappan som näst sist och kunde åkt ut.

Både Anders Svensson och Jan Björklund överraskade med ett göra sin bästa danskväll. Men de var inte i närheten av toppen.

Svensson kunde åkt ut alla veckor han varit med, men fotbollsfansen i Borås har röstat honom vidare. 

Stolpig rumba med Jessica Andersson

Nu gjorde han rätt stolpig rumba med Jessica Andersson som tredjedansare. Och quick step-numret som hans partner Maria Zimmerman koreograferat var skojigt, men för lite dans och för höga poäng. 

Liberalerna har väl just nu annat att ringa varandra om, så det blir inga telefonröster från partiet för Jan Björklund. Men de som röstat på Björklund har gillat att politikern släppt loss mer och mer.

Toreadornumret med tredjedansaren Daniel Norberg var två arga miner i takt och lite Rio-karneval var det ändå över Samba-Jan.