Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Gunde Svan var uträknad – sedan överraskade han alla

Foto: OLLE SPORRONG

Med Malena Ernman i ryggen och en ilsken tango i benen dansade han hem säsongens första fullpoängare.

Äntligen har Gunde tagit av sig skidorna.

Eld i blicken, bestämda rörelser, långa steg, knyck i vändningar. Gunde Svan överraskade alla. Juryn stod upp, publiken stod upp och alla jublade när tre gånger tio poäng rullade ut på dansgolvet.

Men så fick han också dansa tango till sin idol Malena Ernman som rev av gamla Mello-vinnaren ”La Voix” och var lika glad som Gunde över fullpoängaren.

Från början trodde jag på Gunde Svans förmåga att träna sig till vad som helst. I några veckor har han haft bakhalt och jag misstänkte att han nått sin topp som dansare.

Men man ska aldrig räkna ut Gunde. Han kom igen och även om hans disco i gruppdansen var lite i otakt, så är han i kvartsfinal.

Daniel Norberg dansade sin tango med förbluffande stort allvar och eftersom det var idol-kväll, där deltagarnas önskeartist var på plats, så fick han göra det till ”Anthem” sjungen av Tommy Körberg. Sin lekfulla gubbe fick han släppa loss i discodansen och hamnade högst i gruppdansen.

Margaux Dietz hade Tommy Nilsson som artist. Han sjöng ”Dina färger var blå”, hon dansade en smeksamt vacker rumba. I gruppdansen var Margaux bäst. Hon showade inte, hon dansade disco och rytmen löpte genom kroppen. 

Hon borde haft toppoängen. Nu fick hon ta vägen via trappan till kvartsfinal.

Jon Henrik Fjällgren som var bäst i program 1 var nu sämst i program 8. Missade steg i cha cha och fladdrade fel i disco. 

Han var på nedgång redan förra veckan och jag trodde han tröttnat på att träna. Men förmodligen var det ryggont som hämmade honom.

Viktor Frisk var den gladaste förlorare man sett och han tackade alla, från mamma till svenska folket, för att han fått dansa så länge. 

Han borde åkt ut redan för ett par veckor sedan men har överlevt med hjälp av sina fans.

Efter en hygglig slowfox till kollegan Samir Badrans sång fick Viktor Frisk med pojkaktig charm studsa disco ut ur tävlingen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!