Foto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Anders Björkman

Gunde Svan var uträknad – sedan överraskade han alla

Publicerad

Med Malena Ernman i ryggen och en ilsken tango i benen dansade han hem säsongens första fullpoängare.

Äntligen har Gunde tagit av sig skidorna.

Eld i blicken, bestämda rörelser, långa steg, knyck i vändningar. Gunde Svan överraskade alla. Juryn stod upp, publiken stod upp och alla jublade när tre gånger tio poäng rullade ut på dansgolvet.

Men så fick han också dansa tango till sin idol Malena Ernman som rev av gamla Mello-vinnaren ”La Voix” och var lika glad som Gunde över fullpoängaren.

Från början trodde jag på Gunde Svans förmåga att träna sig till vad som helst. I några veckor har han haft bakhalt och jag misstänkte att han nått sin topp som dansare.

Men man ska aldrig räkna ut Gunde. Han kom igen och även om hans disco i gruppdansen var lite i otakt, så är han i kvartsfinal.

Daniel Norberg dansade sin tango med förbluffande stort allvar och eftersom det var idol-kväll, där deltagarnas önskeartist var på plats, så fick han göra det till ”Anthem” sjungen av Tommy Körberg. Sin lekfulla gubbe fick han släppa loss i discodansen och hamnade högst i gruppdansen.

Margaux Dietz hade Tommy Nilsson som artist. Han sjöng ”Dina färger var blå”, hon dansade en smeksamt vacker rumba. I gruppdansen var Margaux bäst. Hon showade inte, hon dansade disco och rytmen löpte genom kroppen. 

Hon borde haft toppoängen. Nu fick hon ta vägen via trappan till kvartsfinal.

Jon Henrik Fjällgren som var bäst i program 1 var nu sämst i program 8. Missade steg i cha cha och fladdrade fel i disco. 

Han var på nedgång redan förra veckan och jag trodde han tröttnat på att träna. Men förmodligen var det ryggont som hämmade honom.

Viktor Frisk var den gladaste förlorare man sett och han tackade alla, från mamma till svenska folket, för att han fått dansa så länge. 

Han borde åkt ut redan för ett par veckor sedan men har överlevt med hjälp av sina fans.

Efter en hygglig slowfox till kollegan Samir Badrans sång fick Viktor Frisk med pojkaktig charm studsa disco ut ur tävlingen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag