Anders Björkman

Godkänd premiär med övertänd Sanna Nielsen

Publicerad

Självgående allsångsmaskinen Tomas Ledin och roliga Shima Niavarana i en riktig publikblåsning.

Det var höjdpunkterna i en godkänd premiär, även om Sanna Nielsen var övertänd.

Leendet var brett, gesterna ännu bredare och hon tilltalade oss tittare med ”Kära vänner” ett halvt dussin gånger. Det blev för mycket, men hon lugnade ner sig efter hand. 

Nej, det är inte lätt att förpacka en ”Allsång på Skansen”, att få till den rätta blandningen. Men här hade man försökt plocka ihop inslag från alla håll.

Inledning i traditionen och Skansen och musikarvet med ett jättegäng fiolspelare, folkdräkter och ”Gärdebylåten”, som Sanna Nielsen själv hade skrivit ny text till.

Owe Törnqvists gamla ”Dagny” var första allsång. Och första artisten, den svängiga Sabina Ddumba, hade valt buskisdängan ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran?” som sin allsång.

Resten av allsångerna var också sångbara för publiken, Skansen har lärt sig av Liseberg: ”Sånt är livet”, ”Flickor bak i bilen”, ”Man ska leva för varandra”. 

Mello-vinnaren Robin Bengtsson, som bytt den grå kostymen mot dubbelknäppt sommarvitt, sjöng sin ”I can´t go on” åtföljd av sin promenadpatrull, som gått långt senaste halvåret.

Tomas Ledin kom med en bunt låtar och där behövdes inga allsångshäften. Alla kan Ledins refränger och alla åldrar hoppade upp i finalmedleyt.

Kvällens kupp, kvällens publikblåsning, som säkert också många tittare gick på, den stod den lysande Shima Niavarani för.

Upp kom en skäggig ”Tommy” med ring i näven, föll på knä och friade… Publiken suckade hänfört och väntade på svaret. 

Då bröt Shima ut i sångnumret ”Det blir inget bröllop”.

Mycket roligt och mycket överraskande.

Men det var glest på kändisparketten. Några få bleka SVT-nyllen, det var allt. Inte ens en insmugen tv-meteorolog syntes till.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag