Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Glömde Lindström att dela ut poäng?

Amason ett av banden som tar över efter Augustifamiljen i ”På spåret”
Fredrik Lindström och Kristian Luuk i en ”På spåret”-match utan spänning, enligt Expressens Anders Björkman.

Tungviktslaget krossade motståndarna i en ”På spåret”-match utan spänning.

Och vad var det för fånigt inslag utom tävlan – eller glömde domare Lindström att dela ut poäng?

Klasskillnaden var tydlig när ett av topplagen, Josefin Johansson & Johar Bendjelloul, klev in i ”På spåret”. De har vunnit en gång, gått till semifinal en annan, och nu startade de starkt och självsäkert.

De kanske ser ut som ett omaka par, komikern och programledaren Johansson med det mångfärgade håret och elegante Dagens Nyheter-journalisten Bendjelloul med det stillsamma leendet. Men de har ett snyggt samspel.

Johansson & Bendjelloul ledde från första avgång till sista station. Motståndarlaget med Inga-Britt Ahlenius, toppämbetsman, och Peter Magnusson, komiker, fick förra veckan stryk med två poäng. Här blev de överkörda av tåget. 

Första resan gick till USA:s huvudstad Washington DC och en ledtråd var 600 med romerska siffror (DC). Johansson räknade romerskt  medan Bendjelloul tolkade ledtrådar. Ahlenius & Magnusson klarade några delfrågor i Washington. Sedan vittrade laget sakta sönder.

Andra resan gick till Syrakusa, ett luciatåg till Lucias hemstad. Bendjelloul ville rycka på tio, men hindrades av ängsliga Johansson. Ahlenius & Magnusson var tio poäng efter.

Retur, där lagen ska identifiera ett årtal, var ett tillfälle för Ahlenius & Magnusson att minska avståndet, men de var ett år fel och förlorade tre poäng.

Tredje resan gick till Ibiza och då var segern redan klar. För Ahlenius & Magnusson återstod bara att ta nästa tåg hem.

Matchen blev aldrig spännande, men slutpoängen, 39–23, var imponerade. Siffran 39 kommer att bli en av säsongens högsta och den kunde varit 41 om Bendjelloul fått dra på tio i Syrakusa.

Ett nytt moment dök upp när en grupp människor gestaltade en känd tavla. Båda lagen kände igen gamla ”Grindslanten”, men några poäng blev det inte. Och Kristian Luuk förklarade inte varför.

Kanske glömde domare Lindström att dela ut poäng? Förra veckan gav han rätt för ett halvt felaktigt svar. Börjar domaren blir lite fransig i kanten?

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden