Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Björkman

Frida Hansdotter föll – men glänste med sin utstrålning

Frida Hansdotter om Mästarnas mästare: ”Kände lite press”
Frida Hansdotter i finalen av ”Mästarnas mästare”.

Hon var en pinne från att vinna.

Frida Hansdotter hade ledningen genom hela Mästarduellen. 

Och så gick Michel Tornéus förbi på sista pinnen.

Frida Hansdotter var min favorit, men jag har inget emot längdhopparen Michel Tornéus, förste friidrottare som blivit Mästarnas mästare. Han har kämpat, misslyckats, överlevt två nattdueller, kommit igen och jobbat vidare. 

Han var också den mest vältränade av årets idrottspensionärer eftersom han kom direkt från sin sista elittävling. Musklerna i benen var på plats.

Han lyfte bucklan med Botkyrka-kepsen på. ”För att visa kidsen där hemma att allt är möjligt”. En sympatisk kille om än en smula tungsint. Åtminstone gav han det intrycket inför tävlingarna.

Alpina stjärnan Frida Hansdotter har haft en helt annan utstrålning och inställning. När andra berättade om tävlingsångest sa Frida att hon mådde som bäst när hon stod på startlinjen.

Stark och smart, muskler i både kropp och huvud, men pricksäker är hon inte, saknar rätta känslan.

I bågskyttet knep hon med ena ögat och siktade med det andra, bågen svajade, pilarna gick åt alla håll. Jag bara väntade på att hon skulle sätta en pil i Micke Leijnegard.

I jaktstarten skulle hon flippa flaskor, men det tog tid innan hon fick tre stycken att landa stående.

Mästarduellen avslutades med att slå ned stavar med en pendlande pinne i snöre. Frida missade och missade och Michel Tornéus, som var långt efter, kom i kapp.

Fotbollsspelaren Kim Källström åkte ut redan i hinderbanan efter ett fotfel. Friskidåkaren Henrik Windstedt, nervös inför varje tävling, har varit en överraskning, men ett pussel blev för svårt.

”Mästarnas mästare” hade ingen stark årgång. Bra slutspel och spännande final, men första halvan av säsongen var transportsträcka.

Gruppspelet behöver göras om, ryckas upp, kortas ner. Sluta med påhittade ”samtal” och ta bort fiaskot Mästarkvalet. Satsa på fler taktiska grenar, där deltagarna får göra dragningar och slå ut varandra. 

Finalens bågskytte hade lite av detta, när deltagarna skulle skjuta på konkurrenternas tavlor för att ge dem minuspoäng. Plötsligt började alla tänka taktiskt.

Men fortsätt att ha bild på fullmånen. Över den grekiska ön är det nämligen alltid fullmåne. 

I finalen var fullmånen gigantisk med snygga skyar framför. 

Den behåller vi.