Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Felen i ”På spåret” förstörde semifinalen

Gunnar Wetterberg och Parisa Amiri.
Foto: SVT
Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin.
Foto: SVT

Nervigt och slarvigt. Och ofta fel spår i en semifinal, som avgjordes redan i starten. 

Roligast var när Parisa Amiri höll på att placera in Jesus som bonusbarn i familjen Parnevik.

En lyckad kombination i ”På spåret” brukar vara deltagare ur olika generationer och båda lagen bestod av yngre dam och äldre herre. Men detta fungerar tydligen inte när semifinalpaniken sätter in.

Nu var båda damerna ute på nervöst snabbpratande irrfärder medan herrarna mållöst fundersamma stod kvar på perrongen. Ingen samåkning där, inte.

Veteranlaget, radio-tv-prataren Amie Bramme Sey och P1-kulturens nestor Gunnar Bolin, förlorade matchen redan på första resan. Missade ledtråden ”Englands tvåa”, alltså andra stad, och åkte fel.

– Det var slarvigt. Klantigt, kommenterade Bolin nollan.

Komisk förvirring i ”På spårets” semifinal

Nybörjarlaget, programledaren Parisa Amiri  och historikern Gunnar Wetterberg, noterade inte att det var vänstertrafik på bilderna och irrade omkring i Värmland och Medelpad. Men Parisa hörde i alla fall ”Englands tvåa”.

Första resan till Birmingham gav 6-0 och det försprånget var Bramme Sey & Bolin aldrig i närheten av att ta in. I stället växte det.

Andra resan gick till Nasaret i Israel och här blev förvirringen komisk. Den svårt stressade Parisa kopplade ett tag ihop Parneviks och ledtrådar om Josef och Maria innan hon kom på bättre tankar. I andra buren var Bramme Sey ute och reste med en annan tv-familj, Pip-Larssons.

Inför tredje resan till franska Lyon kändes matchen redan avgjord eftersom Bramme Sey & Bolin låg efter med elva poäng. Domaren uppmanade dem att chansa, men det var Gunnar Wetterberg i motståndarlaget som visste var Interpol-högkvarteret ligger, och ryckte på åtta.

Semifinalen av ”På spåret” var för svår

Nybörjarlaget tog en finalplats, men slutresultatet 33-21 imponerar inte. Förlorarna Bramme Sey & Bolin var bara en futtig poäng över säsongens bottenresultat.

Det var heller ingen särskilt underhållande match. Den svettiga stressen skapade ångeststämning under resorna och blockerade kvalificerade gissningar på delfrågorna.

Semifinalen ska förstås vara mer komplicerad, både när det gäller resor och delfrågor, men frågan är om detta inte var lite för svårt?

Hoppas semifinal 2 blir mer njutbar.