Peter Forsberg vann Mästarnas mästare. Foto: Faksimil SVTPeter Forsberg vann Mästarnas mästare. Foto: Faksimil SVT
Peter Forsberg vann Mästarnas mästare.  Foto: Faksimil SVT
Men tuffast av dem alla var Caroline Ek. Foto: Faksimil SVTMen tuffast av dem alla var Caroline Ek. Foto: Faksimil SVT
Men tuffast av dem alla var Caroline Ek.  Foto: Faksimil SVT
Anders Björkman

Favoriten höll och den starkaste föll – men Carro var tuffast

Publicerad

Favoriten höll och den starkaste föll.

Men kickboxar-Carro var tuffast.

Peter Forsberg var årets största stjärna och favorit i förväg. Han blev också en värdig mästare, men tvingades ta fram den där extra skärpningen, det sista rycket.

Och han höll på att få stryk av Carolina Ek.

Anders Eriksson, enduro-mästaren, har under hela turneringen visat kraft, både i muskler och psyke. Efter klar seger i finalens inledning, frågade man sig:

Är det något han inte kan?

Jo, bygga enmeters stentorn.

Anders Eriksson hade försprång i jaktstarten, simmade bäst på första varvet och började stapla lösa stenar en meter högt.

 

Peter Forsberg vann Mästarnas mästare

Carro, en minut efter i jaktstarten, kom, staplade och simmade vidare. Peter Forsberg staplade och simmade vidare.

Carro löste pussel, simmade, kastade stenar i en skål, simmade och var först i mål. Forsberg var tvåa.

Där satt fortfarande en frustrerad Anders Eriksson och svettades med en hög stenar som bara rasade och rasade.

 

Carolina Ek gjorde en stark final rakt igenom. I duellen mot Forsberg hårdnade hon till.

Jag kan tänka mig att hon gjorde samma sak inför sina kickboxmatcher. Hon blåste upp sig. Bredare över skuldrorna, sänkt huvud, hakan mer markerad, mord i blick.

Hon blev inte grön som Hulken, men hon såg livsfarlig ut.

 

Bra tävlingar i finalen, spännande och ovissa. Men för många tillbakablickar. Det bläddrades fram bilder som man såg häromveckan.

Jag tycker det var synd att inte fotbollens Kennet Andersson gick till semifinal. Och jag tycker andrahandsfavoriten i förväg, skidskytten Björn Ferry, pratade mer än han levererade.

Men den stora överraskningen, det var tuffa Carolina Ek.

Bygga stentorn kunde hon också…

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag