Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

En stark sommar för Lotta Engberg

Lotta Engberg. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Vilken final hon fick till, Lotta Engberg.

Körberg, Lena Ph, Uggla.

Det kallar jag att toppa en stark säsong.

”Lotta på Liseberg” har en väl blandad publik. Damer, herrar och barn, unga, gamla och ännu äldre. Och alla är på party framför Stora scenen på Liseberg.

Kanske är det bildproducenten som väljer bilder av ett visst slag, men jag får en känsla av att på Liseberg är det allsång med medelålders kvinnor. De sjunger mest och bäst.

Denna måndag var det uppspelta kvinnor som sjöng för full hals och tokdansade med hela kroppen till Lena Philipsson i schlagern ”Dansa i neon”. De gungade med i Tommy Körbergs urgamla rockdänga ”Cadillac”. Och det utbröt ett energiskt studsande tillsammans med Magnus Uggla i ”Kung för en dag”.

Det har varit en stark sommar för ”Lotta på Liseberg”. Bra bredd på artisterna och det var inte illa att i finalen kunna presentera tre av Sveriges mest kända artister på samma scen.

”Lotta på Liseberg” brukar anses lite folkligare än sin finare systershow i Stockholm. Men det är faktiskt inte bara tryck och tempo.

I går gjorde Tommy Körberg entré som äldre dam i turban, lång klänning och gnistrande örhängen. Från sin show ”Lola” sjöng han den finstämda texten ”En kvinna i mej” och fångade den stora publiken, som inte ville sluta applådera.

Men Liseberg väljer också allsångslåtar, som nästan sjunger sig själva. Första tre i finalen: ”La det swinge”, ”Ring ring”, ”Leva livet”.

Lotta Engberg är en programledare, som driver fram stämning varje sekund. De som är kritiska tycker hon är gapig och ibland vulgär. Rolig och lite fräck, tycker fansen. 

Ibland snubblar hon i sina små humoristiska prat och tveksamma antydningar, men allt flyger så snabbt förbi så ingen hinner bry sig. 

Och det är ingen tvekan om att Lotta själv tycker detta är vansinnigt roligt. Ingen behöver fråga om hon kommer tillbaka nästa sommar.

Om TV4 valde en annan programledare, då skulle Lotta Engberg säkert ändå gå till Liseberg på måndagar, sitta på första bänk och sjunga med.