Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Duon visade mästarform – tyvärr är det alldeles för sent

Toppmatch i "På spåret" när två starka lag drabbade samman.

Mycket spännande, otroligt jämnt.

Förra årets mästare, komikern och programledaren Josefin Johansson och journalisten Johar Bendjelloul, mötte tv-journalisten Elisabeth Höglund och komikern Jesper Rönndahl, tvåfaldiga mästare.

Inga blåbärslag, precis. Och de motsvarade förväntningarna. Det blev både lekfullt och rafflande när de två lagen följdes åt som om de vore sammankopplade. 

Genom alla tre resorna skilde det aldrig mer än två poäng. 

Höglund & Rönndahl har tidigare den här säsongen verkat lite avslagna, inte orkat hålla ångan uppe. Men nu visade de mästarform. Han levererade snabba skämt, hon glada skratt.

Josefin & Johar satsade på uppgraderad matchklädsel. Han i gyllene slips, hon med speldosa i håret.Första resan gick till New Orleans. Rönndahl var först i Florida, men det var när karnevalen nämndes som han drog – sekunden före Josefin & Johar. Efter delfrågor och första musikfrågan, där Josefin & Johar sjöng duett i New Orleans, så stod det 12-12.

Andra resan gick till Cordoba i Spanien och där var också Rönndahl och nosade på åtta, men behövde fler vitsande ledtrådar för att våga rycka på sex, Josefin & Johar hängde på. Listan, där nollade båda, och så stod det 22-20.

Tredje resan startade med ett blixtryck. Höglund associerade till tv-serien ”Grabbarna på Fagerhult” och Rönndahl sa: ”Ja, va´ fan, dra!”. Hade de ryckt bort sig? Inte alls, sa Höglund tryggt, och levererade resmålet Fagersta på tio poäng. Josefin & Johar följde efter. 

30-30 inför delfrågorna, 34-34 inför sista musikfrågan, där allt avgjordes på en barnvisa av Lennart Helsing.

Rönndahl sjöng en dansk barnvisa, men det hjälpte inte. Josefin & Johar vann mästarnas möte med siffrorna 37-35.Urstarka poäng, men inte säsongens högsta. Sjätte matchen vann Bramme Sey & Bolin med 39-38. Förlorare då var – Josefin & Johar.

Nästa vecka går semifinal 1: Aime Bramme Sey & Gunnar Bolin mot nykomlingarna Parisa Amiri & Gunnar Wetterberg. Josefin & Johar möter om två veckor skådisteamet Eric Ericson & Kjell Wilhelmsen i semifinal 2.