Anders Björkman

Det var verkligen veckans överraskning

Publicerad

Veckans överraskningar: pensionären vann och en var gravid.

Sedan blev det slagsmål i Nattduellen.

Elstötarna är fruktade i "Mästarnas mästare". Varje deltagare håller en metallögla runt en stång, där det släpps på elektricitet. Nuddar öglan stången får personen en stöt. Elchocken tar olika. Mest ont verkade det göra i brottaren Martin Lidbergs breda kropp.

Jiu-jutsu-mästaren Janni Larsson kom aldrig till start i "Elkontroll". Hon avstod med tårar i ögonen av "hälsoskäl". Sorgligt tills hon vid kvällens middag avslöjade att hon var med barn och var rädd om "yngste deltagaren någonsin".

Äldste deltagaren någonsin, isracingföraren Per-Olof "Posa" Serenius, 68, visade kyla.

"Stentornet" byggde han metodiskt till lagom höjd och nöjde sig så. De andra staplade tills det rasade medan "Posa" lugnt tittade på.

"Hammaren" var en strategisk gren där det gällde att slå i andras spikar. Det bildades pakter som om det vore "Robinson" för att oskadliggöra farliga motståndare.

Hockeyliraren Maria Rooth förstod taktiken men kunde inte göra något åt det. Simmaren Josefin Lillhage förstod ingenting och knackade spik lite här och där. Brottare Lidberg hade behövt en större hammare för att träffa spikarna oftare.

"Posa" använde hammaren metodiskt och taktiskt. Spikat och klart, vinnare och immun.

Jiu-jutsi-Janni var given i Nattduellen och valde simmaren Lillhage, som valde stavarna. Hon var framgångsrik med stavarna förra veckan, men då mötte hon en gladlynt e-sportare. Nu var det en gravid kvinna sugen på revansch.

Det liknade slagsmål i Nattduellen. De tog staven samtidigt båda gångerna, men Jannis grepp var kraftigare och hon släppte aldrig taget. Inte ens när hon drogs halvvägs över bordet.

"Elkontroll" gav spänning på alla sätt och brottningen i Nattduellen piggade upp, men annars var det ett stillsamt avsnitt av "Mästarnas mästare".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag