Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Det blir två kvinnor i finalen – äntligen dansade Ravelli bort sig

Thomas Ravelli fick lämna ”Let's dance”. Foto: OLLE SPORRONG

Kristin Kaspersen tog under jubel säsongens första fullpoängare.

Men Linnea Claeson gick ändå om i spurten.

Magdalena Forsberg, hon blev nästan bortdansad.

Skoldans var temat, minnen av skoltiden skulle färga dansen, som bestod av sprättiga, svängiga danslekar från första halvan av förra seklet.

Det blev för mycket bus i skolan och mindre precision i dansen. Alla klarade inte att vara både skojiga och genomföra dansen.

Mer sprattel än glada spratt.

Sämst gick det för Magdalena Forsberg, som dansade i en dålig vits av sin partner Tobias Karlsson. Hon mindes ungdomens semestervecka på grekiska ön Kos, han skapade ett nummer med grekiska gudar. Där någonstans försvann själva dansen, som var west coast swing. 

Bottenpoäng. Hon kunde åkt ut på detta, men fansen räddade henne. Och partnern Tobias var extra glad när de gick vidare.

Kristin Kaspersen dansade en halsbrytande boogie woogie, som var rytmisk akrobatik. Kraftfullt, medryckande, laddat med livslust. Publiken stod upp, juryn stod upp och tre tior studsade in.

Linnea Claeson kom loss i lindy hop och flög fram över golvet i ett vilt och glatt shownummer, som bara var en poäng efter.

Dessa två damer var i topp, en position de behöll även i gruppdansen, då det var ”skoldans” för alla par samtidigt. Då gick Linnea om Kristina med en udda poäng.

De där två kommer att konkurrera med varandra ända tills de möts i finalen.

I botten de tre herrarna. Robin Bengtsson, som halvhjärtat försökte spräcka upp i en charleston, Lancelot Hedman som gick på kraft i jitterbug och så Thomas Ravelli, som buggade stillsamt.

Men efter sju veckor, där Ravelli ständigt halkat omkring på poängbotten, så räckte inte ens stödet från fansen.

Hans partner, den tålmodiga Jasmine Takacs, summerade med få ord och två siffror Ravellis utveckling i ”Let’s dance”. 

– Från minus 50 till plus – ja, åtminstone 8.