Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Anders Björkman

Det är starkt – berättar varför hon gömde sig

Publicerad

Regina Lund är en fri konstnärssjäl och har kontakt med den andliga världen.

På slottet utför hon healing på Bosse Parnevik. 

Han säger att han blir bättre i det onda benet.

Regina Lund, skådespelare, låtskrivare, sångerska, konstnär, författare, och lite till. Hennes dag i "Stjärnorna på slottet" blir en halsbrytande åktur genom livets berg-och-dal-bana. 

Hon berättar bra, mycket känslor, men inte alltför sentimentalt. En del är egendomligt, mycket är intressant och hon får bara med en del i sitt händelserika liv.

Frukosten blir stark. Regina Lund berättar om sin ensamma barndom efter en vårdnadstvist mellan pappa regissören och mamma skådespelaren. Pappa vann men kunde inte ta hand om flickan, utan det fick farföräldrarna göra. Hela sin barndom längtade hon efter mamma och pappa. 

Regina hade aldrig ett eget barnkalas, men det tar hon igen på slottets gräsmatta, där alla får äta tårta och leka lekar.

Lunchen handlar om genombrottet i början av 90-talet. Ofelia i "Hamlet" , Sugar i musikalen "I hetaste laget" och sexiga Mona i "Rederiet", där genomslaget blev så kraftigt att Regina fick gömma sig för alla påträngande karlar.

I stället ägnade hon sig åt att skriva låtar, spela in en skiva och – fick en Grammis.

En del karriärval blir komiska. När agenter i London ville att hon skulle stanna och satsa på amerikanska filmroller, då sa hon nej. Hon måste hem och göra en soloföreställning.

Det var då hon uppträdde som moder Svea och hällde blåbärssoppa över sin nakna kropp – vilket säkert många minns.  

Regina Lund har alltid hävdat sin konstnärliga frihet, ibland har hon vänt ryggen åt succé och gått åt annat håll. 

Hon har också en andlig sida och ibland uppfattats som flummig. 

Hon tar med Bosse Parnevik för en andlig stund i ett rum på slottet. Parnevik ser vänligt tveksam ut när hon utför reading.

Men healing med handpåläggning, det uppskattar han. Efteråt säger Parnevik att det onda benet känns bättre.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag