Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Därför är Linnéa Claeson bäst i ”Let's dance”

Linnéa Claeson i en feministisk paso doble. Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Deltagarna var ledsna över att Fab Freddie åkte ut. Foto: OLLE SPORRONG

Linnéa Claeson dansade en feministisk paso doble och Magdalena Forsberg hade fått tag på en ny karl.

Men alla deltagarna verkade lite ledsna över att Fab Freddie åkte ut

Två i toppen på juryns lista. Kristin Kaspersen, förstås, i en mycket vacker vals, där hon visade kroppsstyrka i det snurrande lyftet och stod vågrätt ut i luften.

Men denna vecka blev Kaspersen passerad av Linnéa Claeson, som gjorde ett feministiskt budskap av något så maskulint som tjurfäktardansen paso doble. Inte illa.

Hon är stark, kallades för ”kraftpaket” av juryn, är som handbollstjej träningsvan och utvecklas nu snabbt. Räkna med Linnéa.  

Robin Bengtson blir också säkrare på golvet och fick höga poäng för en smeksam vals som säkert förstärkte romansryktena med partnern Sigrid Bernson.

Sanna Lundell vågade släppa taget en bit till och hade rak rygg och säkra steg i sin paso doble. Även Dan Ekborg lyckades i en energisk, yvig samba med mycket glädje.

Så kunde Ravelli räddas

Skidskytten Magdalena Forsberg hade raggat upp en ny karl att dansa tango med. Inget dåligt val. Tobias Karlsson är ett proffs som under åren lärt en rad kända damer att dansa med framgång.

Två i botten på juryns lista. Lancelot Hedman och Thomas Ravelli, den yngste och den näst äldste. Lancelot körde fast i sin samba och kunde åkt ut. Ravelli tog till sin spattiga målvaktsdans från VM 94 och det gav nog tillräckligt med nostalgiröster.

De två sista på trappan, de som hade sämst sammanlagt resultat, var båda en överraskning.

LaGaylia Frazier har hört till de bättre dansarna och rullade samba med hela kroppen.

Freddie Svensson, denna vecka i rosa hår, gjorde en lätt humoristisk sketch av tangon – men det gick kanske inte hem hos tittarna.