Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Då blev det fest i tv – och då var det slut

Sanna Nielsen programleder ”Allsång på Skansen”. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sanna Nielsen gjorde ett finalnummer med låten ”Caravan of love”. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Regnbågsflaggorna fladdrade över Skansen. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Regnbågsflaggorna fladdrade över Skansen och alla tog i för att skapa en glädjens fest. 

Men det var faktiskt rätt trist att titta på.

Pridefestivalen i Stockholm har ”Allsång på Skansen” hyllat i många år. Ett program i regnbågens tecken just under Pride-veckan har blivit tradition.

Det skulle vara fest, Sanna Nielsen eldade på och ropade upp publiken i stående och beordrade handklapp.

Men det såg rätt fruset ut och en del av firandet var tillkämpat. Kanske var det yra på Skansen, kanske var det en rusig glädje framför Sollidens scen, men i tv kändes festen lite avslagen.

Veteranen Orup var bäst på scenen. Han levererade två nyskrivna låtar, som lät bra, han hade kontakt med publiken och hade valt en allsång, som alla kunde sjunga. 

Icona Pop, svenska duon som är internationella popstjärnor, gjorde med all sin rutin ett medryckande nummer. Och valde också en allsång som alla kunde.

För övrigt var det segt i artistleden. Inget man riktigt brydde sig om. Och skämtsamma inslag med en dragshowparad i kanten, det märktes knappast i tv.

Men det gjorde den groteska figuren Sally, som man trodde att Maria Lundqvist hade pensionerat för länge sedan. Nu dök Sally upp oannonserad och Lundqvist utförde ett fysiskt komiskt nummer, som var så utdraget att det självdog på scenen i sin egen pinsamhet.

Och så Eurovision-vinnaren, som varje år jäktar runt och kör vinnarlåten i repris i varje hörn av Europa. Och varje sommar bara måste dyka upp i ”Allsång på Skansen”. 

Inget fel på Duncan Laurence, egentligen, men inte höll han som höjdpunkt. 

I stället blev det Sanna Nielsen som gjorde ett finalnummer i bleklila svandun, hela bandet framme på scenen och bra tryck i kärlekslåten ”Caravan of love”.

Då blev det fest i tv – och då var det slut.