Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Carolina Klüft utklassar alla – ändå kommer hon i skymundan

”Carolina Klüft lät hornen växa ut i pannan och gick till slutspel”, skriver Expressens krönikör Anders Björkman. Foto: SVT.

Nu var det inget snack. 

Carolina Klüft lät hornen växa ut i pannan och gick till slutspel.

Men det som berörde var boxaren Mikaela Lauréns historia.

Boxaren Mikaela Lauren har i förväg inte hört till de populäraste deltagarna. Dels har hon en bakgrund fylld av problem, dels har hon visat en stöddig attityd inför sina matcher. Men här berättade hon själv om sin unika karriär 

Elitsimmare, fängelsestraff, proffsboxare, 35 matcher, sex VM-titlar. Hon arrangerade själv en boxningsgala för att kunna gå den match som krävdes för att behålla sin världsmästartitel. 

Carolina Klüft var så sammanbiten att munnen var ett tunt streck, när hon tittade på de blodiga matchbilderna med Mikaela, och efteråt brast hon ut i ett ”Vilken jävla fighter!”.

I ett klipp hävdar brottarlegenden Frank Andersson, som nyligen gick bort, att ”en manlig boxare med alla hennes titlar hade varit Sveriges störste idrottsman”.

En bra sporthistoria, som inte bara hade putsad guldkant, utan var ett gripande människoöde.

Första gruppfinalen i årets ”Mästarnas mästare” var tre goda tävlingar, som krävde styrka och taktik. Och det var tre kvinnor, Carro, Mikaela och orienteraren Marita Skogum, som kämpade mot stavhopparen Kjell Isaksson, 70, förbluffande stark för sin ålder.

Carolina Klüft släppte nu ut den grymtande tävlingsdjävulen. Hon bar plank, balanserade pinnar, drog släde, vann immunitet och gick till slutspel. De andra två kvinnorna följde efter på avstånd, medan Kjell Isaksson, som bidragit med mycket underhållning, försvann till den dystra uppsamlingsplats som kallas ”Mästarkvalet”.

Carolina Klüft uppträder också som en sorts biträdande programledare. Tidigare pratade hon med Tommy Salo om målvaktsmissen.  Nu snackade hon med Mikaela Laurén om det uppblåsta rollspelet boxare ägnar sig åt inför matcher. Inte helt obegåvat.