Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Carolina Klüft klev in igen och höjde stämningen

Carolina Klüft.Foto: SVT.

Efter två avslagna veckor vaknade ”Mästarnas mästare” till.

Carolina Klüft klev in igen och höjde stämningen.

Men jag tror Anders Södergren vinner årets upplaga.

Sömnig och ointressant har den gamla mästartävlingen varit i två veckor. Äggkokning och huvudräkning ger ingen action-tv. Inte heller har det varit spontana snack.

Nu var det dags för grupp 2-gänget, Anders Södergren, Henrik Larsson, Kim Martin, att möta de tre damerna från grupp 1, Carolina Klüft, Mikaela Laurén, Marita Skogum. Och det kändes direkt roligare i det grekiska huset.

Inledande match var tuffa Lagbanan. Alla tre i laget måste med över och under alla hinder. Det blev för tungt för damtrion, som inte orkade att baxa den tunga kuben.  Grupp 2 hade piggnat till och blivit ett välorganiserat lag med både taktik och teknik.  

I paus mellan tävlingarna uppstod samtal, som kändes äkta och inte alltför riggade. De forna mästarna berättade enkelt och naturligt om mobbning och ätstörningar i ungdomen, vilket kanske var nyttigt att höra för dagens unga talanger.  

Sedan var det alla mot alla och mycket vatten.

Mikaela Laurén, gammal simmare, oroade sig för att inte vinna Vatteneliminering, men det gjorde hon. Carro simmade in som tvåa och orienteraren Marita Skogum var sist.

Vattenkast handlade om att hämta vatten i en hink och fylla en behållare – men på några meters håll. Mycket svårare än man tror. De flesta blötte ner halva stranden, men Anders Södergren hittade snabbt tekniken och langade i vatten dubbelt så snabbt som de andra. 

Omgången fortsätter nästa vecka och alla tar med sina poäng. Orienteraren Marita Skogum ligger illa till, Anders Södergren är stark ledare. Jag tror redan nu att den sege skidåkaren blir slutsegrare.

Nästa vecka dyker det också upp en deltagare från dödligt trista sidoshowen ”Mästarkvalet”, ett uppsamlingsheat för redan utslagna. 

”Mästarkvalet” är ett meningslöst inslag, som tunnar ut  ”Mästarnas mästare” och ger intryck av att man inte längre tror på originalprogrammet.  Förmodligen en framtvingad dumhet för att allt i SVT måste ha ett bihang på SVT play.