Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Blyg och lågmäld – vad är detta för en tomte?

Presenterad som årets julvärd i SVT: ”Jag känner mig inte som en typisk Arne Weise”
Lars Lerin.
Foto: ULRIKA MALM / SVT

Han är blyg och lågmäld, verkar lite vilsen och hukar sig ängsligt. Vad är detta för en tomte?

Lars Lerin är raka motsatsen till alla uppskruvade programledare i dagens television.

Och nu blir den vänlige värmlänningen julvärd.

– Tror du det här är en så bra idé, egentligen?, sa Lars Lerin till SVT:s programdirektör Eva Beckman, som presenterade honom som Julvärden 2020.

En del tittare kommer att säga detsamma, när de ser honom i Arne Weise-stolen på julaftonen. De som inte upplevt konstnären och författaren Lars Lerin i tv, de kommer att vara tveksamma.

Men tittare som har lärt sig att tycka om hans mjuka framtoning, de har redan börjat glädja sig åt hans sällskap på julafton.

Lars Lerin är ingen framåt typ, precis. Han verkar rädd, han är tveksam när han pratar och han har respekt för alla som vet bättre. Han vill helt enkelt inte vara i vägen.

Trots att han gjort motstånd, så har han fått en tv-karriär vid sidan av måleriet. Och hans program har hans namn i titeln, det är inte så många som har. Det har varit ”Lerins lärlingar”, ”Vänligen Lars Lerin” och nästa vecka är det premiär för ”Lerins sommarö”, där han och Junior tar emot gäster.

Junior är maken och han kommer att dyka upp i julstudion. Junior är från Brasilien och är inte mycket för svensk julmat. Så Lars har lovat att i år koka lutfisk åt Junior. Den chocken kan bli bra tv på julafton.

Lars Lerin är den minst professionelle julvärd SVT har haft. Kan hans värme och annorlunda utstrålning räcka för att ta honom igenom tv-rutans isblå sken?

Lite lustigt är det att mannen, som inte vill vara i vägen, nu ska sitta framför julaftonens miljonpublik.

Här tar Junior över showen: ”Blir samba på julafton”

Både Lars Lerin och Junior kommer att synas i SVT på julafton.

Här presenteras Lars Lerin som årets julvärd

Konstnären får det ärofyllda uppdraget julen 2020: ”Tror du att det är en så bra idé det här?”