Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Björkman: "Ginas show" höll inte hela vägen

"Ginas show" höll inte hela vägen.

Men Gina Dirawi håller än.

De första tre avsnitten gillade jag. Fuskdokumentären drev med tv-branschen och utspelades inne i tv-huset, där diverse profiler dök upp som karikatyrer av sig själva.

En lekfull och ironisk upptakt, som inte tog sig själv på alltför stort allvar.

Men serien vissnade, historien tunnades ut, det blev upprepningar. Nu när alla åtta avsnitten visats och serien gått i mål, så är det rätt tydligt att manusförfattarna inte orkade hålla igång berättelsen. Åtta delar var för mycket, man borde nöjt sig med hälften.

Det är förstås lätt att säga. Tv-fabriken vill alltid ha ut mycket programtid av investerade pengar. Måste manuset kavlas ut, då blir det tunt.

Gina Dirawi har varit bra rakt igenom. Hon är en stor talang med helt egen utstrålning. Hon kommer att synas i nya tv-sammanhang,.

Tittarna svek också serien. De första avsnitten hade miljonpublik, som sedan krympte ihop till en halv miljon.

"Smartare än en femteklassare" med Lasse Kronér har hela våren legat stadigt på 1,3 miljoner tittare, men större delen av den publiken bytte alltså kanal när "Ginas show" började.

Får man ha en teori? En av huvudpersonerna i "Ginas show" heter Lasse Kronér, en mindre sympatiske person spelad av Lasse Kronér.

Kanske har en del tittare inte orkat med att mys-Lasse förvandlats till en falsk smiley. Bilder av vänlig lekfarbror och självupptagen tv-stjärnan har krockat.

Kronér har gjort rollen bra och inte ryggat för parodin på sig själv. I sista avsnittet slängde han åter in ett Jag har varit julvärd för att poängtera sin storhet på SVT. Och hans hus hade inte en vanlig namnskylt utan efternamnet i meterhöga guldbokstäver i trädgården.

Det har funnits sådana poänger hela vägen. Och det var inget fel på grundidén. Men historien räckte inte till slutet.