Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Att se felen i ”Mästarnas mästare” är inte bra tv

Henrik Larsson. Foto: SVT

Kim Martin, hockeymålvakten, seglade upp som tvåa efter skidåkaren Anders Södergren. Det var överraskande.

Annars var detta avsnitt fritt från dramatik.

Jag saknade nerv, jag saknade kamp och att se Henke Larsson räkna fel på limefrukter, det är ingen bra tv. 

Avsnittet var för snällt – precis som förra veckan. Trevligt småprat medan kameran visade vykort från Grekland. Jo, lite mys, det hör till, men då måste det avlösas av dramatik. 

Anders Södergren är en kandidat till slutsegern. Han gillar backar och det är där han skapat sina framgångar som skidåkare. När de andra fasade för plågsamma grenen Sisyfos, då såg han fram emot den. Upp och ner och upp igen för backen rullade han den tunga bollen och ingen annan var i närheten. Imponerande.

Kim Martins framgång

Men att Kim Martin, hockeymålvakten, var tvåa i Sisyfos, det var inte väntat. Och då hade hon redan vunnit grenen Stadsvandring, där det gällde att räkna olika frukter i gränderna och plussa ihop.

Dessutom handlade första hjältehistorien om hockeymålvakten Kim Martin, bara 15 år i OS 2002, som utan nerver ställde sig i kassen i bronsmatchen. 

Kommentatorn skrek om ”tjejen som fortfarande har barnbidrag” när hon motade 31 av 32 puckar. 

Överraskade alla

Handbollshulken Staffan Olsson överraskade åt andra hållet. Sist i uppförsbacken med Sisyfos-bollen, näst sist i att räkna frukter. Men före Henrik Larsson, som inte är någon matematiker.

”Man blir aldrig trött på att göra mål”, sa Henke och så visades hans enorma proffskarriär med fokus på Champions League-finalen 2006 med Barcelona. Där byttes han in i 61:a minuten, passade till de två mål som gav segern och titeln. 

Men jag tror inte att Henke tar titeln ”Mästarnas mästare”. Nu klarade han i alla fall nattduellen mot fridykaren Anneli Pompe.