Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Svårt fylla ut programtiden – trots Sannas hårda arbete

Sanna Nielsen. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett rejält hyllningsnummer till Mr Boogieman Owe Thörnqvist och Laleh med sin utstrålning och speciella låttexter.

Inte illa – men det var som om Allsången hade svårt att fylla ut sin programtid.

Owe Thörnqvist, 90, med rösten i behåll och boogiesväng i kroppen, var centrum i ett specialbyggt nummer. Helt rätt tänkt att omge honom med mycket unga dansare och minderårige boogiepianisten Emilio Walter.

Det blev lekfullt och festligt och ett medley av låtar med ordrika knasiga texter. Som kontrast hans vackra, lätt vemodiga ”När min vän”, som Sanna Nielsen sjöng med Owe i en finstämd duett. Det blev kvällens bästa nummer.

”När min vän” var tvåa i Melodifestivalen 1962 och gjordes då av Monica Zetterlund. Ger lite perspektiv på Thörnqvist som låtskrivare.

Laleh har också speciella texter och annorlunda låtar och hon har utstrålning på scen. De äldre i Skansen-publiken hänger inte riktigt med i hennes låtar, det märktes, men hon fungerar ändå eftersom hon sprider en sympatisk glädje.

Men sedan…. Sandro Cavazza med stark röst och tunn scenpersonlighet och Molly Hammar, också en bra röst, som drunknade i gigantisk ljusblå aftonklänning. Ännu en Nobelfestblåsa. Skapade Carola en trend förra veckan?

Och så hade grannen Jonas Wahlström kallats in från Skansenakvariet och han hade med sig en liten krokodil att skrämma Sanna Nielsen med. Måttligt kul…

”Gå upp och pröva dina vingar” var inledande allsång och den hade  Skansen-publiken fått repetera i förväg. De hade till och med lärt sig ”koreografi”.

Thörnqvists ”Dagny” gick också hyggligt, men sedan… ”Sol, vind och vatten” lät som mummel och ”Sakta vi gå genom stan” gick verkligen sakta.

Tur att den hårt arbetande Sanna Nielsen tryckte på i gamla Markoolio-dängan ”Mera mål” i finalens hejarop till fotbollslandslaget.