Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

SVT är snart en parodi – alla fick vara med och leka

Karin Törnblom uppträdde på "Allsång på Skansen". Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

En söt poptjej, en smågalen komiker, ett vilt rockband, en rolig tant som sjöng opera och sprakande studsande final. 

Det var stort barnkalas på Skansen.

Förra veckans succé, nej, det var ingen som trodde att det skulle upprepas. Klokt av allsångsredaktionen att inte försöka något liknande.

Det fick bli barnens kväll i stället. Unga artister, barnvisor som ”Sjörövar-Fabbe” och ramsor som ”yeah yeah wow wow” och ”aaah bapbap bapbap ba bap”.

Alla fick vara med och leka.

Polska poptjejen Margaret, i dräkt med tidningstryck och med två gympatjejer, drog sin Mello-låt ”In my cabana”. Ingen komplicerad text, där inte.

Lilla Al Fadji, komiker känd från radions P3, hade lektion i melodiers ursprung. Inte så roligt, möjligen småskoj.

Avantgardet, rockorkester från Nybro, brände iväg två låtar i ilsket tempo. Bäst var ”Fårskinnstearaway”, där sångaren bjöd på  överenergisk fuldans. Stark insats av en man med så usel kondition.

Och mitt i allt en elegant operadam som sjöng Sibelius-romans. Farligt nära parodi, särskilt i det här barnsliga sammanhanget. Men hon skämtade lite med sig själv också.

Detta var inte precis ett program för den stora mogna publiken, som är trogna ”Allsång på Skansen”. Inga stjärnor annonserade i förväg så man hoppades kanske på en överraskning som förra veckan. 

Men tittarna fick nöja sig med högt tempo när Sanna Nielsen staplade allsånger, där de flesta gick att sjunga. Inte illa.

Stor final med barnkalashjälten Markoolio, som pumpade ett greatest hits-medley och bara fyllde på med fler och fler studsande ungdomar, effekter och fyrverkerier.

Till slut var hela Skansen barn på nytt och skrålade med i gamla ”Hey baberiba”. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!