Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kronérs passning till tittarna i SVT

Lasse Kronér i nya programmet "Bara sport". Foto: SVT
I "Bara sport" tävlar kända svenskar om just sport. Foto: SVT

Lasse Kronér är programledare för frågesportsprogrammet "Bara sport", på SVT.

I det första avsnittet tävlar Christian Olsson, Marie Helene Östlund, Kennet Andersson och Helen Alfredsson. 

– Vi som gillar sport kryper in i det här programmet, säger Lasse Kronér i premiäravsnittet. 

Under sommaren är Lasse Kronér, 55, programledare för det nya frågesportsprogrammet "Bara sport", som visas i fem avsnitt på SVT. Det är ett program där olympiska guldmedaljörer, världsmästare, rekordhållare och andra stora svenska sportprofiler tävlar om vem som kan sport bäst. 

– Vi som gillar sport kryper in i det här programmet och ni andra kryper och hämtar fjärrkontrollen, och försöker byta kanal. Men gör inte det, för det här kommer ni gilla. Det är jag nästan helt övertygad om, säger Lasse Kronér inledningsvis i premiäravsnittet.

I premiäravsnittet tävlar Christian Olsson (friidrottare) och Marie Helene Östlund (längdskidåkare) i ett lag. I det andra laget tävlar Kennet Andersson (fotbollsspelare) och Helen Alfredsson (golfspelare). 

Lasse Kronér har varit med och utvecklat programidén

De tävlande lagen får svara på olika frågor om sport och de får även frågor som rör motståndslagets karriärer. En fråga handlar om Christian Olsson och ett klipp visas från när friidrottaren tog guld i tresteg i OS i Aten 2004. Olsson tog då det nya svenska rekordet med 17,79, och i klippet ser guldmedaljören tagen ut efter vinsten. 

– Jag älskar att se dina ögon där i slutet. Det är som att varenda träningstimme syns i dina ögon där. Fantastiskt verkligen, säger Lasse Kronér efter klippet har visats. 

Lasse Kronér har själv varit med och utvecklat programidén. Han började skissa på upplägget redan för fem år sedan. 

– Serien producerades i höstas. Vi är glada för att vi har hittat en sändningstid för programserien. Vi ser det som att den får ett bra avstamp i samband med fotbolls-VM, säger Peter Nyrén, programbeställare på SVT.

"Bara sport" har premiär den 8 juli kl. 20.55 på SVT och finns på SVT-play. 

 

LÄS MER: Lasse Kronér riktar kritik mot OS 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!