Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kronér: "Är självklart att alla är feminister"

På internationella mansdagen tog Lasse Kronér öppet ställning på Twitter när han påpekade att män redan tar för mycket plats.
Foto: Anna Svanberg
Tv-profilen menar att hela samhället måste tänka om och byta fokus.
Foto: Robin Aron

På internationella mansdagen tog Lasse Kronér öppet ställning på Twitter när han påpekade att män redan tar för mycket plats.

Nu berättar han varför han är feminist.

– Det kan oftast ses som lite dumt och farligt, men jag tycker att det är en självklarhet att alla är feminister, säger han.

Idag kommenterade programledaren Lasse Kronér den internationella mansdagen på Twitter.

"Idag är det internationella mansdagen. Räckte det inte med dom övriga 364?", skrev han.

Det var ett skämt, men det finns också en del sanning i det, säger han.

– Män har en väldigt, väldigt stor del i vår värld, en alldeles för stor del. Jag tycker att män och kvinnor tillsammans är en magisk kombination. Kvinnorna borde ha mer i vårt samhälle.

Tv-profilen menar att hela samhället måste tänka om och byta fokus.

Lasse Kronér: "Självklarhet att vara feminist"

De största problemen ser han på internet, där kvinnor och tjejer ofta får utstå näthat.

– Vi vuxna måste stävja detta direkt. Redan i skolan ska det vara total tabu på att kalla tjejer för olika saker, redan där börjar det, säger Lasse Kronér.


LÄS MER: Lasse Kronér om singellivet


Lasse Kronér har varit feminist sedan hans två döttrar var runt 15 år gamla - när de började diskutera jämställdhetsfrågor fick han sig en ögonöppnare.

– Då var det en självklarhet att vara feminist. Det kan oftast ses som lite dumt och farligt, men jag tycker att det är en självklarhet att alla är feminister, om man inte är feminist tycker man inte om kvinnor liksom.


LÄS MER: Vännerna flydde efter Kronérs skilsmässa


Istället för att fokusera på särskilda dagar tycker han att vi ska koncentrera oss på att nå jämställda löner och möjligheter i livet.

– 50/50 är en jävla bra lösning alltså, säger han och fortsätter:

– Jag kan inte förstå att män och kvinnor har olika lön. Det är för mig helt ofattbart, det förstår inte jag. Vi kan inte leva 2016, snart, och ha det så, det finns inte.https://twitter.com/LasseKroner/status/667230489888075776Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.