På internationella mansdagen tog Lasse Kronér öppet ställning på Twitter när han påpekade att män redan tar för mycket plats. Foto: Anna SvanbergPå internationella mansdagen tog Lasse Kronér öppet ställning på Twitter när han påpekade att män redan tar för mycket plats. Foto: Anna Svanberg
På internationella mansdagen tog Lasse Kronér öppet ställning på Twitter när han påpekade att män redan tar för mycket plats.  Foto: Anna Svanberg
Tv-profilen menar att hela samhället måste tänka om och byta fokus. Foto: Robin AronTv-profilen menar att hela samhället måste tänka om och byta fokus. Foto: Robin Aron
Tv-profilen menar att hela samhället måste tänka om och byta fokus.  Foto: Robin Aron

Kronér: "Är självklart att alla är feminister"

Publicerad

På internationella mansdagen tog Lasse Kronér öppet ställning på Twitter när han påpekade att män redan tar för mycket plats.

Nu berättar han varför han är feminist.

– Det kan oftast ses som lite dumt och farligt, men jag tycker att det är en självklarhet att alla är feminister, säger han.

Idag kommenterade programledaren Lasse Kronér den internationella mansdagen på Twitter.

"Idag är det internationella mansdagen. Räckte det inte med dom övriga 364?", skrev han.

Det var ett skämt, men det finns också en del sanning i det, säger han.

– Män har en väldigt, väldigt stor del i vår värld, en alldeles för stor del. Jag tycker att män och kvinnor tillsammans är en magisk kombination. Kvinnorna borde ha mer i vårt samhälle.

Tv-profilen menar att hela samhället måste tänka om och byta fokus.

Lasse Kronér: "Självklarhet att vara feminist"

De största problemen ser han på internet, där kvinnor och tjejer ofta får utstå näthat.

– Vi vuxna måste stävja detta direkt. Redan i skolan ska det vara total tabu på att kalla tjejer för olika saker, redan där börjar det, säger Lasse Kronér.

 

LÄS MER: Lasse Kronér om singellivet

 

Lasse Kronér har varit feminist sedan hans två döttrar var runt 15 år gamla - när de började diskutera jämställdhetsfrågor fick han sig en ögonöppnare.

– Då var det en självklarhet att vara feminist. Det kan oftast ses som lite dumt och farligt, men jag tycker att det är en självklarhet att alla är feminister, om man inte är feminist tycker man inte om kvinnor liksom.

 

LÄS MER: Vännerna flydde efter Kronérs skilsmässa

 

Istället för att fokusera på särskilda dagar tycker han att vi ska koncentrera oss på att nå jämställda löner och möjligheter i livet.

– 50/50 är en jävla bra lösning alltså, säger han och fortsätter:

– Jag kan inte förstå att män och kvinnor har olika lön. Det är för mig helt ofattbart, det förstår inte jag. Vi kan inte leva 2016, snart, och ha det så, det finns inte.

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag