Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krogprofilen sextrakasserade kvinnor på flera arbetsplatser

Jennie Hammar har anklagat krogprofilen för sextrakasserier.
Flera kvinnor har berättat om den välkände krogprofilens beteende i restaurangmiljön.Foto: COLOURBOX

Flera kvinnor har berättat om den välkände krogprofilens beteende i restaurangmiljön.

Nu riktas nya anklagelser om sexuella trakasserier mot mannen – på en annan arbetsplats. 

– Han bläddrade i sin mobil och skulle visa mig en bild på sitt lantställe. I stället "råkade" han visa en bild på sin erigerade penis, berättar en kvinnlig kollega.

– Någon dag senare "råkade" han visa en nakenbild på en kvinna.

För drygt en vecka sedan gick journalisten Jennie Hammar ut i sin podcast och riktade de första anklagelserna mot den välkände krogprofilen.

– En gång på restaurangen stoppade han ner handen i mina trosor för att känna om jag hade rakat mig, sa hon då.

Sedan dess har flera andra kvinnor berättat om egna erfarenheter där mannen gjort övertramp av sexuell natur. En kvinna berättade att krogprofilen oprovocerat dragit ner byxorna och visat henne sitt könsorgan i ett restaurangkök.

Restaurangkoncernens vd har sagt att man ser allvarligt på anklagelserna och att man kommer att "gå till botten" med dem.

Mannen är välkänd även utanför restaurangvärlden.

Anklagelserna mot krogprofilen kom efter det att #metoo-kampanjen inleddes.Foto: SOMER/ABACA / STELLA PICTURES

Ny kvinna berättar 

Nu berättar en kvinna att mannen utsatt henne för sexuella trakasserier när de var kolleger på en annan arbetsplats för några år sedan.

– Jag kände ett stort obehag varje gång vi var ensamma tillsammans. Han var väldigt närgången och gjorde hela tiden sexuella anspelningar, säger kvinnan.

– Han bläddrade i sin mobil och skulle visa mig en bild på sitt lantställe. I stället "råkade" han visa en bild på sin erigerade penis. Någon dag senare "råkade" han visa en nakenbild på en kvinna.

Kvinnan höll trakasserierna för sig själv och valde att inte berätta för någon kollega eller chef om mannens beteende.

– Känslan var att jag fick ta det här för att han var så viktig. Att det var viktigt att han var på bra humör så att han kunde göra ett bra jobb.

Tusentals personer samlades på Sergels torg den 22 oktober för att protestera mot sexuella trakasserier, övergrepp och kränkningar. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Presstalesperson kommenterar anklagelserna

En presstalesperson på arbetsplatsen säger så här om de uppgifterna:

– Vi har kontaktat de som arbetar med mannen och bett dem att genomlysa arbetet och säkerställa att det inte finns några missförhållanden. 

– Vi har inte nåtts av rapporter om problem, men skulle något problem ha förekommit är det mycket viktigt att det kommer fram, så det kan ageras på omedelbart. Det här arbetet pågår just nu, det har högsta prioritet och är något som vi tar på största allvar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.