Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiserade tävlingsmomentet slopas i ”På spåret”: ”Hört av sig”

Amason ett av banden som tar över efter hyllade Agustifamiljen i "På spåret. Här är hela listan.
Nu kommer produktionen med ett glädjebesked till alla hängivna ”På spåret”-fans: tävlingsmomentet ”Listan” försvinner från programmet.Foto: SVT / SVT

Trogna ”På spåret”-fans kan dra en lättnadens suck – det utskällda tävlingsmomentet ”Listan” slopas i årets säsong av frågesporten.

I stället ersätts det av momenten ”Vem där” och ”Retur”, berättar producenten Charles Franz i Göteborgs-Posten.

– Oerhört många har hört av sig och väldigt omilt förklarat att de inte tycker om Listan. Vi kan ju inte vara helt tondöva för det, säger producenten till GP.

Tittar du på ”På spåret”?

Nya säsongen av ”På spåret” är i full färd att spelas in på SVT i Göteborg, med en månad kvar till premiären.

Nu kommer produktionen med ett glädjebesked till alla hängivna ”På spåret”-fans: tävlingsmomentet ”Listan” försvinner från programmet.

Sedan ”Listan” ersatte ”Vem där” för tre år sedan har många tittare höjt rösterna för att  få tillbaka det gamla momentet.

– Det stämmer. Listan var ett moment som funkade bra för oss i programmet, i och med valsituationen. Men vi fick en del kritik för hur det sedan blev i tv, säger producenten Charles Franz till Göteborgs-Posten.

Tittarnas krav: ”Många har hört av sig”

Franz förklarar att det har drivits kampanjer i sociala medier, där tittare har krävt att programmet ska göras om igen, och lämna det illa omtyckta tävlingsmomentet i det förgångna.

Till slut kände SVT sig tvungna att lyssna på kritiken.

– Oerhört många har hört av sig och väldigt omilt förklarat att de inte tycker om Listan. Vi kan ju inte vara helt tondöva för det. Så vi tänkte vi om, säger Charles Franz i Göteborgs-Posten.

Så ersätts tävlingsmomentet

Nu kommer ”Listan” att ersättas av momenten ”Vem där” och ”Retur”, som lagen får välja mellan.

– Det blir en minuts film som rullar, där ledtrådarna blir allt lättare. Den som drar först får svara. Rätt ger tre poäng och fel ger minus tre. Vi har gjort det här för de riktigt trogna ”På spåret”-tittarna”. Hoppas att de blir glada, säger Charles Franz till GP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.