Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot Sjögren efter agerandet i TV4

1 / 10

Louise Hoffsten lider av ms och har problem med balansen, efter ett rehabbesök fick artisten käpp och kom hem till sin man storgråtandes.

Som en kärlekshandling dekorerade maken käppen och i ”Så mycket bättre” gör deltagarna detsamma – förutom Christer Sjögren.

Sjögrens ovilja att engagera sig irriterar de andra deltagarna.

– Jag tror inte riktigt han förstod, det här handlade inte om pyssel, säger Hoffsten.

Louise Hoffsten står i fokus i det andra avsnittet av ”Så mycket bättre”. För tjugo år sedan fick artisten diagnosen multipel skleros.

Den neurologiska sjukdomen påverkar Louise Hoffstens vardag och gör att hon har koordinations- och balansproblem.

– Varenda dag är en kamp för mig, så fort jag ska gå utanför dörren. Men å andra sidan säger jag till mig själv: ”Vill jag sluta leva?”. Nej, det vill inte jag. Då innebär det kanske att man vinglar och trampar snett. Det blir fel ibland. Hellre det och att jag lever, säger hon.

Louise Hoffsten tvingades till käpp: ”Bara storgrät”

I programmet berättar Louise Hoffsten att hon har ramlat på näsan några gånger på grund av att hon har problem med balansen. Till slut tvingades artisten inse att hon behövde hjälpmedel och började använda käpp.

– När jag själv hade ramlat med näsan i asfalten tyckte de på rehabcenter: ”Louise ska inte du använda käpp eller rullator”. Så fick jag låna en landstingskäpp, jag kom hem med den till min man och bara storgrät. För det handlar så mycket om identitet, säger hon.

Hoffsten berättar hur hennes man överraskade henne med att dekorera käppen.

– Då pimpade min man min käpp, jag tyckte det var en fantastisk kärlekshandling. Han hängde på massa läderremmar och gjorde den cool. Någonting som var roligt och härligt så jag kunde ha den här käppen som en hjälp, ett stöd i livet. 

Christer Sjögren vägrar

Enligt Louise Hoffsten vill hon vända en tråkig käpp till att vara ett stöd som ger kraft. Dagens uppgift blir att kollegerna får käppar att pimpa med sprayfärg, rosetter och klistermärken. 

Deltagarna går ivrigt in för uppgiften – förutom Christer Sjögren som menar att pyssel inte är hans starka sida. De andra deltagarna blir irriterade över hans ovilja att ställa upp på den symboliska gesten.

– Är du färdig? Du har ju bara trätt på två snörrullar. Jag tycker du har varit lite lat, säger Ulises ”Stor” Infante Azocar.

Inför Charlotte Perrelli beklagar sig Christer Sjögren över att han börjat blöda på foten och inte kan pyssla.

– Då har man en anledning att skita i det, konstaterar Perrelli krasst.

För Expressen förklarar Charlotte Perrelli varför hon sa ifrån till Sjögren i TV4-programmet.

Hon säger så här om hans agerande: 

 – Lite nonchig, säger hon och fortsätter: 

– Han är lite äldre, han har inte hållit på med pyssel på kanske 45 år. Det finns nog många parametrar där som gör att han kanske inte tycker att det är det allra roligaste, säger hon. 

Louise Hoffsten: ”Det här handlade inte om pyssel”

Louise Hoffsten menar att händelsen var dråplig.

– Stor skällde ju på honom och kommenterade det. Det var komiskt, alla jobbade och gjorde jättefina käppar. Jag tror inte riktigt han förstod, det här handlade inte om pyssel, säger hon.

Expressen har sökt Christer Sjögren.