Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot Löwengrip – för reklamsamarbetet

Detta är Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip får kritik för hennes reklam för skönhetsprodukten The Solution. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Löwengrip visar upp produkten i sina storys på Instagram. Foto: Instagram
Isabella Löwengrip visar upp pulvret so hon blandar i ett glas och sedan dricker. Foto: Instagram

Isabella Löwengrip berättar både på sin blogg och på Instagram om sitt samarbete med företaget Oslo Skin Lab och produkten The Solution – ett pulver som ska hjälpa att ta bort celluliter.  

Men flera av entreprenören och bloggerskans följare är kritiska mot samarbetet, som de menar bidrar till kroppshets.

28-årige Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har i många år gjort reklam för olika typer av skönhetsprodukter. På Instagram och på sin blogg berättar hon om anti-cellulitpulvret The Solution som hon blandar i ett glas och sedan dricker.

”The Solution är ständigt med mig, vart jag än befinner mig i världen. Som ni säkert har sett så går vi efter en tydlig packningslista när jag ska resa. På den listan står Oslo Skin Lab alltid med. Vissa vitaminer är svåra att ha med sig på grund av krångliga burkar, The Solution gör det enkelt. Det finns ingen väska som är för liten för deras små portionspåsar!”, skriver hon i ett blogginlägg. 

Enligt Löwengrip har pulvret funkat galant mot celluliter och de gånger hon glömt att använda det har det snabbt blivit värre.

”Det är världens bästa life hack”, fortsätter hon på bloggen.

https://www.instagram.com/p/B1wmRYMIhF2/

Ifrågasätts för reklamen

Men på Instagram är flera följare kritiska mot produkten och ifrågasätter att Löwengrip gör reklam för den.

Många menar att reklamen bidrar till kroppshets och att utseendefixeringen är bakåtsträvande och sänder fel signaler till unga kvinnor. 

Isabella Löwengrip, som nyligen skaffat en lägenhet i New York för att satsa utomlands har under året vid flera andra tillfällen fått ta emot kritik – bland annat för sitt intensiva flygande.

– Jag kommer aldrig att kunna vara Sveriges största miljökämpe internationellt, sa hon till Dagens industri i maj i år.

Expressen har sökt Isabella Löwengrip.