Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot Kim och Kylie efter bränderna i Australien

Kim Kardashian.Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Kim Kardashian West och Kylie Jenner har i sociala medier uttryckt sin sorg över bränderna i Australien och klimatkrisen i stort. 

Men följare på sociala medier kallade systrarnas tårar för ”hyckleri” och rasade mot deras dubbelmoral att samtigit flyga jorden runt i privatflyg, rapporterar News.au.com. 

Kim Kardashian West, 39, och hennes yngre halvsyster Kylie Jenner, 23, har fått hård kritik på sociala medier för att de predikar om klimatförändringar, beklagar skogsbränderna i Australien, men samtidigt visar upp sin extrema rikedom. 

Kardashian West, som enligt uppgifter ska ha en förmögenhet på motsvarade 3,8 miljarder svenska kronor, retweetade flera inlägg om bränderna I Australien innan hon twittrade: ”Klimatförändringarna är verkliga”. 

https://twitter.com/KimKardashian/status/1212994578963259392

Då fick hon en syrlig känga av twitteranvändare: ”Den är verklig men inte verklig nog för att en ”viktig person” ska sluta leva sitt extravaganta liv som bidrar till det”.

Andra användare svarade: ”Snälla fundera över detta när du och dina närmsta flyger i privatflyg in och ut ur länder/städer som om det inte vore någonting” och ”Om vi bara visste någon som hade ekonomin för att kunna hjälpa till”. 

https://twitter.com/Gugu__Lethu/status/1212995732506058752

Men kritikerna fick snabbt svar på tal av Kardashian West och systern Khloe Kardashian som skrev på Twitter att de sannerligen inte offentligt behöver redovisa sina donationer till räddningsarbetet i Australien.

”Inget gör mig mer upprörd än att människor tror sig veta vad vi donerar till, och att de tycker att vi måste publicera allt offentligt”, skrev Kim Kardashian West på Twitter.

https://www.instagram.com/p/Bv4cFyGn_BR/?utm_source=ig_web_copy_link

Sörjde döda djur i minktofflor

Den som hånades allra mest var ändå lillasystern och make up-mogulen Kylie Jenner, som med en förmögenhet på motsvarande nio miljarder svenska kronor, anklagades för att ha allra minst verklighetsinsikt. 

På Instagram publicerade hon en bild på en brandman tillsammans med en koala och skrev: ”Över en halv miljard djur har dödats i Australien. Det krossar mitt hjärta”. 

Strax efteråt publicerad hon en bild där hon bär ett par minktofflor från Louis Vuitton värda omkring 13 000 svenska kronor. 

En twitteranvändare svarade: ”Kylie Jenner publicerar ett inlägg där hon bär ett par minktofflor för 1 100 dollar precis efter att ”hennes hjärta har blivit krossat” på grund av att djur har blivit dödade…Snacka om att vara bortkopplad från verkligheten”.

https://twitter.com/sebas_williams/status/1214264055017459712

Kändisar kritiserades under Golden Globe

Även skådespelaren Joaquin Phoenix anslöt sig till debatten om rika människors dubbelmoral under Golden Globe-galan tidigare i veckan.

Många av pristagarna pratade i sina tal om att det behövs insatser för klimatet. Men  Phoenix lät sig inte charmas av de fina orden. 

”Det är trevligt, men vi behöver göra mer än så. Vi behöver inte ta privatflyg till Palm Springs”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.