Carolina Gynning. Foto: CHRISTER WAHLGREN/KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSENCarolina Gynning. Foto: CHRISTER WAHLGREN/KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN
Carolina Gynning. Foto: CHRISTER WAHLGREN/KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN
I veckan möttes hon av hård kritik efter att ha lagt upp en bild på Instagram – där hon bar på en pälsmössa. Foto: SANNA DOLCK / KVPI veckan möttes hon av hård kritik efter att ha lagt upp en bild på Instagram – där hon bar på en pälsmössa. Foto: SANNA DOLCK / KVP
I veckan möttes hon av hård kritik efter att ha lagt upp en bild på Instagram – där hon bar på en pälsmössa.  Foto: SANNA DOLCK / KVP

Kritiken mot Carolina Gynning efter pälsbilden

Publicerad

Carolina Gynning, 39, fick kritik för sin pälsmössa – igen. 

Det har fått konstnären och entreprenören att ryta ifrån.

– Jag tycker det är så himla töntigt, säger Gynning.

Carolina Gynning beskriver sig själv som en person som älskar att ha ett "späckat schema". 

Drivet hittar hon i en rädsla över att bli ruinerad. 

– Jag vet att det kan gå upp och ner så jag tar aldrig något för givet. Jag försöker göra så bra investeringar som möjligt och hoppas att det ska hålla i sig längre fram tiden. Det är därför det är bra att ha många strängar på sin lyra för då finns det alltid något som man kan göra, säger hon. 

 


LÄS MER: Carolina Gynnings åtta år långa kärlekssaga är över

 

Carolina Gynning. Foto: SANNA DOLCK / KVP

 

Carolina Gynning beskriver fortfarande sig själv som "lika ytlig som djup". 


LÄS MER: Hemligheten bakom Carolina Gynnings miljonsuccé

Carolina Gynning om päls-kritiken: "Löjligt"

Men Carolina Gynning är också en person som drar till sig en hel del kritik. 

I veckan publicerade hon en bild på Instagram där hon bar på en pälsmössa – vilket utlöste hård kritik från flera användare. 

"Varför, som mediaperson, gör du inte ett MEDVETET VAL att inte använda kläder med päls!!? Helt sinnes att man kallar sig hippie men skiter i hur djur behandlas", skriver en person. 

"Skäms!", skriver en annan.

https://www.instagram.com/p/BgJVf-_BBGH/?hl=sv&taken-by=carolinagynning

 

Men kritiken rör inte Carolina Gynning om ryggen, berättar hon. I stället slår hon tillbaka mot följarna. 

– Jag tycker det är så himla töntigt att man går på någon så där. Det är mitt val vad jag vill sätta på mig för kläder och då tycker jag det blir lite löjligt när någon ska kritisera, säger hon. 

– Man följer en person för att man gillar den, inte för att kritisera och klanka ner. Då blir det bara löjligt och då kan man i stället sluta följa en.

Får du mycket kritik på sociala medier? 

– Hela tiden. Man får massvis med positiva kommentarer men också väldigt dåliga. Jag skakar bara av mig det. På något sätt har jag varit i den här branschen så länge så jag vet jag att det finns både och. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag