Kritiken mot artisten Sting och frun Trudie

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Den världskända artisten Sting får nu kritik för sin livsstil. "Man kan se hur krävande ägarna är genom att se hur deras hushållspersonal agerar."
Foto: Denis Guignebourg / Bestimage
Sting och hans fru Trudie bor i en 180 miljoner-våning i New York i anslutning till Central Park och ska leva ett liv i lyx.
Foto: Josephine Santos, Pacificcoastnews.Com
Sting på scen under en konsert i Göteborg.
Foto: Robin Aron

Han lever inte som han lär.

Nu får Sting kritik för sin superlyxiga livsstil – eftersom han är buddist och borde leva mer blygsamt.

Gordon Matthew Thomas Sumner, 62, eller Sting som han kallar sig på scen, har hamnat i blåsväder. Han och frun sedan snart 22 år tillbaka, Trudie Styler, anklagas nu för att vara Hollywoods största hycklare, skriver Radar online.

Paret bor i en 180 miljoner-våning i New York i anslutning till Central Park och ska leva ett liv i lyx. Detta ligger långt i från den filosofi som buddismen förespråkar och som paret sägs tillhöra. Sting och Trudie Styler har också gjort det till en livsstil att förespråka en miljövänlig livsstil.

"Hur deras hushållspersonal agerar"

Enligt buddismen ska man avstå världsliga ägodelar, men det har Sting och hans fru inte gjort. I en bok som är skriven om byggnaden paret bor i, "House of outrageous fortune", skriver författaren Michael Gross att paret har en privat kock och tre till fyra assistenter som jobbar hos dem hela dagarna och tar hand om allt.

– Man kan se hur krävande ägarna är genom att se hur deras hushållspersonal agerar, säger en källa, enligt Radar online.

"Det är en svår utmaning"

Flera stora fester har hållits i parets våning och en av dem är Stings 60-årsfest 2011. Några av de inbjudna gästerna som bjöds på tårta och champagne var artist- och skådespelargiganter som Lady Gaga, Robert De Niro, Robert Downey Jr., Tom Hanks, Bruce Springsteen och Jack Gyllenhaal.

Trudie Styler har uttalat sig om hennes och Stings livsstil:

– Han har ett team på 750 personer som han tar med runt världen och det är en svår utmaning. Jag skulle vilja se det som att vi båda jobbar rätt hårt för ursprungsbefolkningens rättigheter och för att bevara Amazonas regnskog, men vi måste ta oss runt. Det är besvärligt, säger hon, enligt Radar online.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.