Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritik mot Netflix-filmen: ”Sexualiserar unga tjejer”

Fem smarta knep för Netflix-älskaren
”Cuties” har premiär på Netflix i början av september.
Foto: Netflix / Netflix
Filmen möts av massiv kritik.
Foto: Netflix / Netflix

Den franska filmen ”Cuties”, vars svenska titel är ”Snyggingarna”, kommer till Netflix i början av september.

Men redan nu har massiv kritik riktats mot filmen då flera menar att den ”sexualiserar barn”, rapporterar brittiska Metro.

Filmen har regisserats av Maïmouna Doucouré och hade premiär tidigare i år på Sundance-festivalen där Doucouré vann juryns pris för bästa regi i kategorin ”World Cinema Dramatic”.

Men inför att filmen ska släppas på Netflix har ”Cuties” även mötts av kritik.

Flera tittare menar att filmen sexualiserar barn. 

På Netflix beskrivs filmens handling som följande:

”Elvaåriga Amy vill gå med i en dansgrupp där tjejerna twerkar. Men hennes traditionella familj motsätter sig idén, vilket får Amy att börja utforska sin kvinnlighet.”

Försvarar filmen

På en av affischerna för Netflix-filmen syns fyra unga tjejer i små shorts och korta toppar, vilket många reagerat på i sociala medier.

”Jag hittade trailern för filmen ”Cuties” på Netflix och den uppenbara sexualiseringen av unga tjejer är VIDRIG. Ingen vill se sitt barn i sådana kläder och poserandes så där. VARFÖR PRATAR INGEN OM DET HÄR?”, skriver en användare på Twitter.

Samtidigt försvarar flera filmer och menar att dess egentliga budskap är att belysa sexualisering av unga flickor och riskerna med sociala medier, skriver brittiska Metro.

Maïmouna Doucouré menar att hon har funnit inspiration till filmen från sin egen barndom och att hon vill belysa vad unga flickor utsätts för på internet.

– I dag, ju sexigare och mer objektifierad en kvinna blir, desto högre värde har hon på sociala medier. Och när du är elva förstår du inte riktigt alla mekanismer, men du tenderar att härma andra för att få samma resultat, säger Doucouré till Cineuropa.

Se trailern till ”Cuties” här:

Feministiska budskapet i nya Netflix-serien ”Glow”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.