Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kristoffer Triumfs kryptiska kommentar om kärlekslivet

Kristoffer Triumf byter roll till berättare.
Foto: Eero Hannukainen / IBL
Han har i rollen som intervjuare pratat med hundratals kändisar genom åren i sin intervjupodd ”Värvet”.
Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN

Kristoffer Triumf, 47, har snart intervjuat de allra flesta i sin podd ”Värvet” – och lyckades få till en pratstund med självaste kung Carl Gustaf i våras.

Nu släpper poddprofilen en roman om sitt tidigare liv som kantades av missbruk och alkoholproblem.

Och så jakten på kärlek.

Kristoffer Triumf har intervjuat kändisar och olika profiler i podden ”Värvet” sedan mars 2012.

Men nu byter poddprofilen om från intervjuare till berättare i och med släppet av Törst. En självbiografisk roman som lättar på locket till de turbulenta åren i Kristoffer Triumfs liv.

– Det är ganska spännande måste jag säga. Att någon förhoppningsvis ska läsa den, och kanske till och med känna något, säger Kristoffer Triumf om släppet, något som han beskriver som en slags förlossning.

En lång sådan.

– Jag har haft väldigt mycket vånda kring att skriva den här boken. Det var inte så lätt tycker jag. Att skriva en bok är tydligen ganska svårt. Då är det skönt att man, efter 14 månaders graviditet, äntligen får lägga sig på förlossningsbordet så att säga.

Vad var svårt?

– Det svåraste var egentligen att göra en roman av mina dagboksanteckningar och små skrifter om mitt liv. Det var det svåraste om man ska hårdra det. Nu är det ju en roman, så den är i viss mån påhittad, men det är svårt att lägga ord i andras munnar och sånt. Den balansgången på något sätt. Men där har jag ju försökt i alla fall, och jag hoppas att jag har lyckats, att i den mån någon ska hängas ut så är det bara jag.

Kärlekslivet hemligt

Genom åren har Kristoffer Triumf talat öppet om sina svåra år i livet. År som han har beskrivit som en berg- och dalbana, med dåligt självförtroende, ett visst självhat och missbruk av droger och alkohol. I en intervju 2012 berättade Kristoffer Triumf om hur han försökte klättra upp till ett fönster men föll från en parkbänk och slog i huvudet, vilket blev lite av ett uppvaknande.

– Då tänkte jag: Så här kan jag fan inte hålla på. Då bestämde jag mig för att sluta. Några av mina polare hade redan börjat gå på AA- och CA-möten, och vi hjälpte varandra. Jag gick också på en del möten i början. Nu har jag varit nykter i åtta år, berättade han då.

Bjuder boken på nya detaljer som du inte har pratat om tidigare?

– Ja, massor, tror jag. Egentligen är jag väl superanonym? Visst, ”Värvet”-lyssnare kanske känner till en del av det, men det mesta är ju ingenting som jag egentligen har pratat om särskilt mycket.

Hur har responsens varit hittills?

– Den har varit jävligt fin och det är det som är så himla kul. Flera har sagt att den är svår att lägga ifrån sig och jag kan inte tänka mig ett finare betyg. Det kanske hade varit cool om folk sagt att nu blir det Nobelpriset nästa, men om jag får välja mellan det och att den inte går att lägga ifrån sig tror jag ändå att jag väljer det senare. Men man vill ju att Nobelpris också, så det är en svår balansgång.

Kristoffer Triumf 2013.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Kristoffer Triumf beskriver sin självbiografiska roman som ”en bok för alla oss som nån gång kämpat med antingen alkohol eller relationer”.

Som när flickvännen ställde ett ultimatum, där Kristoffer Triumf tvingades välja mellan kärleken och alkoholen. 

Ja, hur har det gått med kärleken?

– Det tycker jag är så knivigt att prata om, för att jag i viss mån spoilar hur det går om jag berättar det. Jag vill att läsaren inte ska ha en aning om hur fan det går för mig. Så därför har jag försökt att vara lite vag med det i intervjuer. Jag får lite halvpassa på den frågan.

Så kärlekslivet är en hemlighet tills vidare?

– Ja, men lite så. Jag har en otroligt härlig PR-kille som tipsade om hur jag skulle navigera kring det där, och jag tror att han sa att jag skulle vara lite vag, och det försöker jag vara nu.

Läckberg och Fexeus om samarbetet: ”Oroliga för vår vänskap”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.