Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kristins starka ord – om Lill-Babs sista tid

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALL

Kristin Kaspersen förlorade sin älskade mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson den 3 april i år.

I podcasten "Kändispodden" öppnar hon upp om känslorna efter sin mors bortgång och den överväldigande kärlek hon har fått ta emot. 

– För mig har det nästan varit svårt att gå in i sorgen för jag har känt en sådan stolthet över den hon är och det hon har gett, säger Kaspersen i programmet. 

Den 3 april 2018 gick den älskade artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson bort, efter en tids cancersjukdom. 

Hon underhöll Sverige i 65 år och lämnade landet i stor sorg. 

När Kristin Kaspersen gästar podcasten "Kändispodden", som programleds av Benjamin Andrée, berättar hon om den sista tiden med mamma Barbro Svensson.

– Det är så svårt för jag tycker det har varit en sådan fin vår mitt i sorgen, med allt vad det innebär. Tiden tillsammans med henne de sista veckorna var fantastiskt fina. Även om det var jobbigt att se henne sjuk så hade vi det så himla härligt tillsammans. 

Kristin Kaspersen: "Hon berörde människor"

Kristin Kaspersen berättar om den kärlek och det stora stöd som hon har fått ta emot efter "Lill-Babs" bortgång. Hon säger att kärleken har stärkt henne. 

– För mig har det nästan varit svårt att gå in i sorgen för jag har känt en sådan stolthet över den hon är och det hon har gett. 

Kaspersen uttrycker sin stolthet över sin mor och hon säger att världen behöver den sortens godhet. Hon berättar om vilken skillnad det kan göra för någon av att bli sedd och hörd. 

Vidare säger Kristin Kaspersen:

– Hon berörde människor. Ibland sa hon själv att Lill-Babs stod i vägen för Barbro. Det har hon ju verkligen inte gjort, för den som alla pratar om är ju Barbro-människan. 

"Jag är så galet stolt"

Under sommarens Pridefestival i början av augusti hyllade Kristin Kaspersen "Lill-Babs", som öppet stöttade HBTQ-rörelsen. Kaspersen höll ett tal och framförde "Lill-Babs" låt "Nu väntar nånting nytt" - till publikens stora jubel. 

– Jag förstår att mamma älskar er galet mycket, sa Kristin Kaspersen innan hon började sjunga. 

Efteråt skrev Kristin Kaspersen om hyllningstalet hon höll på Instagram.

"I dag fick jag hålla tal till dig mamma på Pride. Som din publik älskar dig! Jag är så galet stolt över dig! Tack fantastiska publik för ert stöd. Ni är magiska!" skrev hon i ett inlägg. 

 

 

Med upp på Pride-scenen hade Kristin Kaspersen med sig "Lill-Babs" höggklackade skor. På Instagram publicerade Kaspersen en bild med skorna från scenen. 

"Du saknas oss. Men du är alltid med oss. Så du fick hänga med upp på Pride scenen i dag." skrev hon i inlägget. 

Alf Kjeller, projektansvarig för Europride 2018 och kommunikationschef för Stockholm Pride, berättade att Kaspersens hyllning berörde alla i publiken. 

– Kaspersen sjöng låten "Nu väntar nånting nytt" tillägnad sin mamma och berättade efter det om Lill-Babs. Det var verkligen känslosamt, hon hade med sig sin mammas skor, som Lill-Babs hade på sig sist då hon uppträde här på Pridescenen för ett år sedan. Det var jättemycket känslor och publiken var alldeles tagen. Ingen var beredd på det här, sa han efteråt.