Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kristin Kaspersens kärleks- längtan – efter singelåren

Monica Svenssons beslut med Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.
Kirstin Kaspersen och danspartnern Calle Sterner som hon vann ”Let's Dance” med i år. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Kristin Kaspersen vann ”Let's Dance” i år. Foto: OLLE SPORRONG
Kristin Kaspersen har precis fyllt 50 år. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Kristin Kaspersen har precis fyllt 50 och har aldrig varit på en bättre plats i livet.

Nu berättar hon om den livsfilosofi som får henne att acceptera allt från åldrande till den permanenta ”Let's dance”-skadan – men ännu saknas en kärlek.

– Jag har ett fantastiskt bra liv. Men det är inte så att jag har någon tanke på att leva själv, säger hon.

Den 30 september fyllde Kristin Kaspersen 50 år. Kvällen före firade hon födelsedagen på Görvälns slott, norr om Stockholm – bland gästerna fanns bland andra Sofia Wistam, Sigrid Bernson, Jonas Björkman, Linnéa Claeson och systern Malin Berghagen.

När Expressen träffar Kristin Kaspersen säger hon att det känns ”ovant men härligt” att nu vara 50.

– Det är verkligen inga problem alls. Jag tycker att det blir väldigt tydligt att du har fått för dig att en ålder är någonting för att andra har skapat det. Jag är som jag är när jag är 50 och jag är fantastiskt lycklig över att vara där jag är, därför att jag har varit med om väldigt mycket och har förhoppningsvis hur mycket som helst kvar, säger hon.

Kaspersen har lärt sig vända tankarna

Tacksamhet är något Kristin Kaspersen lärt sig att verkligen omfamna under de senaste åren. Att vända negativa tankar till något positivt – hon tar som exempel den skada hon drabbades av i ”Let's dance” i våras när hon föll på huvudet och tvingades sy nio stygn med ett stort ärr i pannan som följd.

– Förut hade det varit något som jag inte hade tyckt hade varit så himla kul, jag hade blivit rädd och tänkt ”varför ska det här hända mig, varför nu”. Jag har haft sådana tankar tidigare men nu tänkte jag inte ens över det mer än att ”kan ni sy ihop så vi kan åka tillbaka och dansa”. Det har ju hänt och jag kan inte förändra det. 

I sin nya bok, som heter just ”Tacksamhet”, har Kristin Kaspersen samlat sina tankar kring den filosofi som anammar och gör att hon sparar en massa energi genom att inte bli irriterad över småsaker.

– När jag kommer på något som har underlättat eller som är härligt så känner jag att jag vill dela med mig av det. Sedan tänker jag inte att jag ska inspirera andra, det är inte därför jag sitter och skriver, men om det kan inspirera någon så blir jag jätteglad.

Kaspersen: Saknar någon att äta frukost med

I boken avhandlas allt från sorg till kärlek – något Kristin Kaspersen har tydliga tankar kring.

– Det var en kompis som var och käkade frukost med sin man på ett hotell och jag går ner och hälsa på dem och säger att ”det är så fint att se er”. Jag är så van vid att käka frukost själv och läsa en bok och se en njutning i det, men jag kan också se fram emot den dagen när jag käkar frukost med någon, säger hon.

– Då sa hon till mig sedan att ”jag säger till alla andra att de ska njuta av att var singel så länge de kan, men jag glömmer att njuta i relationen till min man – tills du speglade det”. När saker och ting hamnar i vardagen så glömmer vi bort att stanna upp och se vad vi faktiskt har.

Men du längtar efter att ha någon att äta frukost med?

– Jag har ett fantastiskt bra liv. Men det är inte så att jag har någon tanke på att leva själv, jag ser absolut fram emot kärleken. Men jag har ingen stress.