Kaspersens förvandling – nya träningsbeslutet

Kristin Kaspersen säger att medverkan i ”Let's dance” ger henne möjligheten att träna varje dag.
Foto: OLLE SPORRONG
Kristin Kaspersen och Calle Sterner.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Kristin Kaspersen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Kristin Kaspersen och Calle Sterner.
Foto: OLLE SPORRONG

För Kristin Kaspersen har medverkan i ”Let's dance” betytt mer än bara dans.

Nu berättar programledaren om den gåtfulla förvandlingen och relationen till Calle Sterner.

– ”Let’s dance” har varit ett startskott för mycket, jag visste ju att jag hade det framför mig, säger Kristin Kaspersen.

Programledaren Kristin Kaspersen, 49, strålar vecka efter vecka på dansgolvet i årets säsong av ”Let's dance”. Tillsammans med den tjugo år yngre danspartnern, Calle Sterner, har programledaren hyllats av både juryn och tittarna. Nu berättar hon om hur ”Let's dance” har förändrat henne och vad relationen till Calle har betytt efter det tuffa året. 

För Kristin Kaspersen har det senaste året varit ett år av sorg. Hon berättar att hon efter mamma, Barbro ”Lilla-Babs” Svenssons, bortgång i april 2018 inte haft någon kraft att träna, som annars är en stor del av programledarens vardag. Varje morgon börjar hon med en kvarts yoga, men hon förklarar att det inte har varit så mycket mer än det.

– ”Let’s dance” har varit ett startskott för mycket, jag visste ju att jag hade det framför mig. Jag älskar ju att träna och nu får jag träna hela tiden, så jag är superglad, säger Kristin Kaspersen. 

”En jätteviktig del i det hela”

Under sin medverkan i TV4:s succéprogram ”Let's dance” har Kristin Kaspersen tillsammans med Calle visat upp allt i från en känslosam vals till en fartfylld quickstep och utvecklingskurvan har tyckts gå spikrakt uppåt. Dans är en träningsform som Kristin inte är van vid och hon tror att det är dels det och dels att hon får göra det tillsammans med danspartnern Calle Sterner som har gjort denna fantastiska resa så rolig.

Hon själv beskriver det som en resa hon och Calle Sterner gör tillsammans.

– Att ha någon att träna tillsammans med, någon som lär en någonting nytt. Och du känner att du utvecklas och sedan fattar du ingenting, och sedan går det ett tag och så fattar man plötsligt jättemycket, säger Kristin Kaspersen och tillägger:

– Det är en jätteviktig del i det hela, och all den glädjen som är.

”En fantastisk vän”

Relationen till Calle har betytt mycket för Kristin, som beskriver att de har kommit varandra nära i både högt och lågt.

– Är det så att jag är superhappy så möts man i det och är man lite låg en dag så möts man i det. Han är en fantastisk vän, jag har fått en vän som jag är extremt tacksam för, säger Kristin Kaspersen om relationen till danspartnern.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.