Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kristin Kaspersens brev till exet – för att göra sig fri

Följ senaste nytt i Expressen TV
Kristin Kaspersen berättar om knepet för att gå vidare.
Foto: SVT / SVT
Kaspersen berättar om en person hon var väldigt förtjust i.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

När Kristin Kaspersen gick en kurs fick hon i uppgift att skriva ett brev till någon – för att göra sig fri. 

Och tankarna föll på en person hon hade tyckt väldigt mycket om. 

– En person som jag hade umgåtts med i några år tidigare, som jag var väldigt förtjust i men som inte valde mig, säger hon i sin podcast ”Kristin Kaspersen nyfiken på”.  

Kristin Kaspersen, 52, och systrarna Malin Berghagen, 55, och Monica Svensson, 67, har skrivit en bok om sin mamma. I april kommer ”Vår mamma Lill-Babs” ut.  Och på onsdagen skulle Barbro ”Lill-Babs” Svenssons ha fyllt 84 år.

”Du saknas oss varje dag och samtidigt är du så närvarande varje dag!”, skriver Kaspersen på Instagram. 

Hon har också podcasten ”Kristin Kaspersen nyfiken på” där hon bjuder in olika gäster. 

Knepet för att gå vidare

I det senaste avsnittet kommer programledaren in på kärlek, att släppa taget och sorg och saknad. Kaspersen berättar att hon gick en kurs en gång och att hon då fick en uppgift att skriva ett brev till någon – för att kunna gå vidare. 

– Det var inte roligt att bli lämnad eller så men när man skriver de här breven så kan man skriva de till någon som har lämnat eller bedragit eller vad det än är. För du förlåter ju för att göra dig själv fri, förklarar Kristin Kaspersen och berättar att hon inte hade någon i sin närtid att skriva till. Så hon valde någon annan. 

– Och då var det en person som jag hade umgåtts med i några år tidigare, som jag var väldigt förtjust i men som inte valde mig, berättar Kaspersen i podcasten och forstätter: 

– Då skrev jag ett brev för att nu vill jag bli fri och min kurskamrat lyssnade, så sa hon efteråt ”vill du ha en kram”, och så kramar man om. Man får inte klappa då för det är som att tycka synd om utan man ska bara hålla i. 

Kristin Kaspersen berättar att man kanske inte känner sig fri direkt – att det kan ta ett tag. 

– Se det som att du har gått med en sten i skon väldigt länge och plötsligt så kommer du på att stenen inte är kvar. Och det kan ta tre veckor.

Oväntade sammanträffandet

Direkt efter övningen hände något rätt oväntat. När Kristin Kaspersen hunnit gå ungefär 20 meter utanför lokalen och ska korsa en väg så tutar någon.  

– Då är det den snubben som jag har sagt tack och hej till som sitter i bilen och bara ”tja”. Och jag bara ”va fan jag har precis gjort mig fri och så dyker du upp”. 

Men Kaspersen kunde hantera känslorna som bubblade upp: 

– Det var väldigt, väldigt skönt och jag kunde skratta när han hade åkt förbi för det blev en sån grej i stället att vem som helst kan dyka upp vart som helst.  

https://www.instagram.com/p/Ca4FijwMcGf/?utm_source=ig_web_copy_link

Klara Hammarströms kärlekslycka: 

Expressens Ellinor Svensson träffar Klara Hammarström inför Melodifestivalen 2022.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.