Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristin Kaspersen söker stöd hos familjen

Kristin Kaspersen.Foto: Alex Ljungdahl
Barbro "Lill-Babs" Svensson.Foto: Alex Ljungdahl
Malin Berghagen.Foto: Cornelia Nordström

Kristin Kaspersen berättar öppet om sina problem med ätstörningar, utbrändhet och adhd.

Den folkkära TV4-programledaren vänder sig till familjen i svåra stunder – systern Malin Berghagen och mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson är ett viktigt stöd.

– Jag vill berätta för att motivera andra, säger Kaspersen i en intervju om hälsa, "Idrottsgalan" och näthat.

Kristin Kaspersen, 47, är programledare för årets upplaga av "Idrottsgalan" på TV4.

Den folkkära programledaren återvänder på måndag till galan efter flera års frånvaro.

– Det har varit väldigt kul att jobba med både "Loket" och Jihde. "Loket" är ett uppslagsverk när det gäller idrott och Jihde är ett superproffs: som är programledare, producent och bildproducent samtidigt. Jag älskar att jobba med andra programledare. Men det ska bli kul att göra något annat och att vara själv som programledare. Nu får jag koll på sändningen på ett helt annat sätt. Sen handlar det inte om mig. Idrottsgalan ska handla om idrott. Det ska vara en hyllning till våra fantastiska idrottare.

Kristin Kaspersen berättar att hon sällan blir nervös vid direktsändningar.

En viktig faktor till det är råden från mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson.

– Hon har alltid varit extremt noga med att se alla i en produktion. Alla från hon som kokar kaffe till han som sköter ljuset. Alla. Hon har ofta sagt att man aldrig ska glömma att man är ett team och jag tänker exakt likadant. Därför känner jag mig inte ensam när jag går upp på scenen på Idrottsgalan. Vi är ett stort team som gör det tillsammans. För mig känns alla kameramän och alla andra runt omkring mig vid en sån sändning som en enda stor familj.

– Min mamma har betytt väldigt mycket för mig för att hon är mamma. Men det är klart att det varit en fördel för mig att växa upp i en offentlig miljö nu när jag har det jobb jag har. Och det är inte så att jag valde detta jobb för att bli känd. Jag var redan känd.

 

LÄS MER: TV4-profilen Kristin Kaspersens nya jobb

 

Det är också till familjen hon vänder sig i svåra stunder.

Kristin Kaspersen har berättat öppet om sina problem med ätstörningar och adhd. I slutet av 2015 berättade programledaren om sin utbrändhet.

– Jag vill med mina böcker och min blogg gärna bidra till att hjälpa andra. 99 procent av mitt liv är fantastiskt. Jag vill berätta för att motivera andra: det gäller att erkänna problem för sig själv och ta hjälp.

– Det är viktigt att prata om det. Sen är jag otroligt tacksam för min egen drivkraft. Vi är olika personligheter allihopa. Och det är en styrka.

 

Kristin Kaspersen hämtar stöd hos Lill-Babs och Malin Berghagen

 

Mamma Lill-Babs och systern Malin Berghagen är ett viktigt stöd för varandra i tunga perioder. De står varandra nära, och reser tillsammans.

– Malin och jag har mycket bra samtal. Nu bör vi inte i samma land, hon bor i Spanien, men vi har nära kontakt. Vi är väldig olika hon och jag, även om folk kanske inte tror det. Likheten ligger i att vi tycker livet är spännande och att vi inte ser motgångar som något negativt. Utan vi tänker: vad fan kan jag lära mig av det här.

– Sen går man igenom tuffa tider, men jag vet att jag alltid kommer ut på andra sidan,

Men hennes familj har också inneburit att födas in i ett liv i offentligheten.

Kristin Kaspersen använder sig av sina egna sociala medier, när det sprids illvilliga osanningar om henne.

- Vi är vana. Jag är född in i det här. Sedan kan jag självklart tycka ibland att det inte är så kul. Nu för tiden har det ändå blivit bättre; för om någon skriver en osanning kan jag dementera det på sociala medier direkt. Och det händer att jag gör det.

– Jag har svårt för att släppa lögner. Jag gillar inte skitsnack bakom ryggen. Det är fegt.

 

LÄS MER: Kristin Kaspersen om diagnosen: "Tacksam"

 

Kristin Kaspersen själv har skrivit två böcker och snart kommer en tredje.

Ett genomgående tema är hälsa.

- Jag hade ätstörningar när jag var yngre, så att leva hälsosamt är viktigt för mig. Att träna har blivit en lika naturlig del av mitt liv som äta och sova.

– Träning är att förebygga skador och att ge sig själv ett bättre liv. Jag var programledare för Biggest Loser och efter en säsong var det en av deltagarna som blev inbladad i en trafikolycka. Han ringde mig från akuten och berättade att han var okej. Jag sa: tänk vilken tur att du är bra tränad nu, annars kanske inte din kropp hade klarat av att ta den smällen du fick nu.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.