Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristin Kaspersen om diagnosen: "Tacksam"

Kristin Kaspersen diagnostiserades med adhd för bara några månader sedan.
Foto: /Ibl / /IBL
Kristin var tidigare programledare för "Nyhetsmorgon" och när hon skulle lära sig manus tog det fem timmar.
Foto: Alex Ljungdahl

För några månader sen fick Kristin Kaspersen diagnosen adhd.

Hon har alltid vetat att hon har den, men aldrig förstått.

Nu hyllar hon sin nya diagnos.

– Det är en drivkraft som gör att jag presterar och att jag kommit väldigt långt, säger tv-profilen, i det nya avsnittet av "Framgångspodden".

Kristin Kaspersen diagnostiserades med adhd för bara några månader sedan. Det berättar hon i det nya avsnittet av Alexander Pärleros podcast "Framgångspodden".

– Jag har alltid vetat men har aldrig förstått, säger hon i podden.

Kristin var tidigare programledare för "Nyhetsmorgon" och när hon skulle lära sig manus tog det fem timmar. Ändå satt det inte riktigt, berättar programledaren.

– Och så pratade jag med Anders som jag jobbade med och han kunde läsa in det på en och en halv timme till två timmar och sen bara satt det. Jag har alltid vetat att det var något i mitt sätt, säger hon i podden.


LÄS MER: Kaspersen: "En liten kärlekssemester"


När tv-profilen växte upp hade hon det svårt i skolan. Även om hon hade pluggat skrev hon ner saker på armen, för hon kom inte ihåg.

– Vi har olika förutsättningar. När jag var yngre var det ingen som förstod.


LÄS MER: Kristins svåra väg tillbaka efter kraschen


Kaspersen: "Det är en drivkraft"

Nu när Kristin äntligen fått diagnosen väljer hon att se den som en styrka.

– Nu när jag fått reda på vad som förklarar varför jag är så driven och varför jag kanske hamnar i utbrändhet och så där. Det är en drivkraft som gör att jag presterar och att jag kommit väldigt långt, säger Kaspersen i podden och fortsätter:

– Jag är enormt tacksam för min adhd.

I går stöttade Kaspersen sin mamma Lill-Babs under "Allsång på Skansen". Då torkade tv-profilen glädjetårar.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.