Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kristin Kaspersens tårar – bröt ihop på scenen

Kristin Kaspersen, tal och sång till mamma Lill-Babs. Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Kristin Kaspersen, tal och sång till mamma Lill-Babs Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Kristin Kaspersen, tal och sång till mamma Lill-Babs. Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Kristin Kaspersen, tal och sång till mamma Lill-Babs Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

När hon var i livet stöttade Barbro "Lill-Babs" Svensson öppet HBTQ-rörelsen, och så sent som förra året uppträdde hon på Stockholm Pride.

På torsdagen passade därför Kristin Kaspersen på att hylla sin mamma på Pride-scenen – något som blev så känslosamt att både hon och publiken bröt ut i tårar.

– Jag förstår att mamma älskar er galet mycket, sa Kristin Kaspersen på scenen.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson underhöll Sverige i 65 år. I april i år gick hon bort. Under torsdagen delade dottern Kristin Kaspersen med sig av en känslosam hyllning på Pridescenen. Tv-profilen sjöng Lill-Babs "Nu väntar nånting nytt" och publiken jublade.

– Jag förstår att mamma älskar er galet mycket, säger Kaspersen och börjar sedan sjunga på Lill-Babs "Nu väntar nånting nytt".

Alf Kjeller är projektansvarig för Europride 2018 och kommunikationschef för Stockholm Pride, han berättar att dotterns hyllning berörde alla i publiken. 

– Kaspersen sjöng låten "Nu väntar nånting nytt" tillägnad sin mamma och berättade efter det om Lill-Babs. Det var verkligen känslosamt, hon hade med sig sin mammas skor, som Lill-Babs hade på sig sist då hon uppträde här på Pridescenen för ett år sedan. Det var jätte mycket känslor och publiken var alldeles tagen. Ingen var beredd på det här, säger han.

 

LÄS MER: Hyllningen till Lill-Babs – unika kärleksbeslutet

 

"Kaspersen var helt klart tagen"

Enligt Alf Kjeller var även Kristin Kaspersen uppenbart tagen. 

– Eftersom att vi spelade upp Lill-Babs senaste uppträdande innan hyllningen, då hon viftade med flaggorna och sjöng, så var det inte ett öga torrt. Kristin Kaspersen var helt klart tagen själv, likväl som jag, det var tårar, säger han. 

Kristin Kaspersen delade även ett inlägg på Instagram efter hyllningen.

"I dag fick jag hålla tal till dig mamma på Pride. Som din publik älskar dig! Jag är så galet stolt över dig! Tack fantastiska publik för ert stöd. Ni är magiska!"

https://www.instagram.com/p/Bl_OJh8nm1S/?hl=sv&taken-by=kaspersen