Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristian Luuks avslöjande om skilsmässan från Carina Berg

Det här är Kristian Luuk.
Kristian Luuk berättar om skilsmässan i sin pratshow ”Luuk & Hallberg”.Foto: SVT
I ”Luuk & Hallberg” visar programledaren hur han levde med Melissa Horns musik efter separationen.Foto: SVT
Carina Berg och Kristian Luuk skilde sig 2016.Foto: LINN HEDESSTRÖM BLAD
Kristian Luuk.Foto: SVT

Kristian Luuk och Carina Berg skilde sig för tre år sedan.

Nu avslöjar Luuk hur han tog sig igenom den svåra tiden – med hjälp av artisten Melissa Horn. 

– De senaste tre åren har du fyllt en stor funktion i mitt liv. Jag skilde mig för tre år sedan och det har varit ganska rörigt, säger han i SVT:s ”Luuk & Hallberg”.

Det senaste avsnittet av SVT-satsningen ”Luuk & Hallberg” gästades av den omhuldade artisten Melissa Horn, 32, som just nu är aktuell med ett nytt album.

Ett besök som betydde extra mycket för programledaren Kristian Luuk, 53.

– Nu är det lite pirrigt för mig, nästa artist har betytt lite extra för mig de senaste åren, säger han i programmet.

När Melissa Horn sedan kommer in i studion berättar Kristian Luuk att hennes musik hjälpte honom under skilsmässan från programledarkollegan Carina Berg, 41.

– Jag ska direkt erkänna, de senaste tre åren har du fyllt en stor funktion i mitt liv. Jag skilde mig för tre år sedan och det har varit ganska rörigt. Det har varit höga toppar och låga dalar, glada dagar och ledsna dagar, och på de ledsna dagarna då har jag lyssnat väldigt mycket på dig, säger Kristian Luuk till Melissa Horn i programmet.

Melissa Horn: ”Blir ledsen för din skull”

Han berättar vidare att han gått många och långa promenader med Melissa Horn, som skrivit låtar som ”Jag saknar dig mindre och mindre”, i sina hörlurar.

– Jag har räknat ut att jag nog har gått 300 kilometer med dig i mina lurar, säger Kristian Luuk.

Melissa Horn svarar:

– Jag blir ledsen för din skull så klart, det finns ju roligare musik att lyssna på, men jag blir rörd också.

I programmet spelas det också upp en sketch där Melissa Horn följer Kristian Luuk i vardagliga situationer och spelar sina låtar för honom – med texter som ändrats för att bättre skildra Luuks och Bergs separation.

Expressen har varit i kontakt med Kristian Luuk som inte vill kommentera ytterligare:

– Jag sa vad jag hade att säga i programmet, säger han.

Kristian Luuk och Carina Berg separerade 2016

Det var i oktober 2016 som Carina Berg och Kristian Luuk, ett av Sveriges mest kända par under tolv år, offentliggjorde sin skilsmässa via en kommuniké på Instagram.

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner. Efterson det är barn inblandade har vi bestämt oss för att inte kommentera detta mer än så här”, skrev det tidigare paret. 

Kristian Luuk har tidigare varit fåordig om skilsmässan från Carina Berg. Men när en lyssnare i P4-programmet ”Karlavagnen” förra sommaren frågade om han hade kommit över skilsmässan svarade han:

– Det skulle jag inte säga.

Luuk berättade då också att tiden efter en separation är svår.

– Jag har varit med om både glada dagar och superjobbiga dagar, där jag knappt orkat kliva ur sängen, sa han i ”Karlavagnen”.

Carina Berg gifte i december förra året om sig med Erik Johansson, 30, tidigare landslagsspelare i fotboll.

I veckans ”Här är ditt liv” med Carina Berg programleder är Felix Herngren med. Plötsligt dyker det upp en hälsning från Carina Bergs exmake Kristian Luuk.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.