Fredrik Lindström och Kristian Luuk under inspelningen av förra årets "På spåret". Foto: Anna-Karin Nilsson
Fredrik Lindström och Kristian Luuk under inspelningen av förra årets "På spåret". Foto: Anna-Karin Nilsson

Kristian Luuk fortsätter som programledare i "På spåret"

Publicerad
Uppdaterad
Kristian Luuk har fått styrfart.
Och fortsätter som programledare för "På spåret" i tre år till.
- Det känns jättebra, säger han till Resume.se.
2009 spelade Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg i sina sista avsnitt av "På spåret". I samband med det blev det klart att Kristian Luuk skulle ta över som programledare.
Och inte har Kristian och parhästen Fredrik Lindström spårat ur sedan dess.
Nu är det nämligen klart att duon kommer att fortsätta arbeta med programmet i tre år till.

"Rätt så ovanligt"

– Det känns jättebra. I tv-världen är det rätt så ovanligt att man har en sådan framförhållning, det ger arbetsro, säger Kristian Luuk till Resume.se.
– SVT är tydligen nöjda med oss, och det är kul.
Just nu spelar han in "Maestro", programmet där ett rad kändisar ska lära sig att dirigera en orkester. Programmet ska enligt sändas efter sommaren. Till hösten väntar sedan inspelningen av "På spåret" i Göteborg tillsammans med Fredrik Lindström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag