Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kristian Luuk får helt nytt program i SVT

På spåret – så blir en fråga till i SVT-programmet
Kristian Luuks nya program har premiär den 26 mars.
Foto: Pernilla Thelaus/SVT
Kristian Luuk.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Kristian Luuk blir programledare för det helt nya underhållningsprogrammet ”Veckans ord med Kristian Luuk” i SVT.

Programmet kommer handlar om just ord.

– Det har varit oerhört roligt att få hylla alla dessa ord och ta sig in bakom kulisserna. Man hittar massa nya vinklar och aha-upplevelser, säger Luuk i ett pressmeddelande.

”På spåret”-programledaren Kristian Luuks nya program ”Veckans ord med Kristian Luuk” har premiär den fredagen 26 mars och kommer sändas i sex avsnitt.

Enligt SVT:s pressmeddelande kommer man gå in på djupet i ord och dess betydelser och innebörder. 

Studerar ord som ”näsa” och ”ägg”

Avsnitten kommer enligt SVT gästas av ”folk som vet” och ”vanligt folk som också kan”. Ord som ”näsa”, ”ägg” och kassaskåp” är exempel på ord som kommer skådas under lupp i programmet.

När programmet dissekerar ord som ”hotell” kan tittarna också få se Kristian Luuk göra praktikant som städare på just ett hotell, för att på så sätt verkligen ta sig an veckans ord fullt ut.

Kristian Luuk, 54, har de senaste månaderna främst varit aktuell med SVT:s långkörare ”På spåret” som avslutas med finalavsnittet på fredag. Luuk slog igenom på tv genom den egna talkshowen ”Sen kväll med Luuk” som sändes i TV4 mellan 1996 och 2004. Han har tidigare också lett Melodifestivalen i SVT vid två tillfällen.

”Veckans ord med Kristian Luuk” sänds på fredagar 21.00 på SVT 1 och SVT Play med start den 26 mars.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.