Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krister Henrikssons ord till Schulman

Alex Schulman är aktuell med sin nya pjäs ”Tröstrapporter” där tanken från början var att Kristersson skulle medverka.
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN
Mötet som Schulman beskriver som stelt var det första efter att Henriksson hoppat av Schulmans pjäs. Kristersson vill inte kommentera varken mötet eller sin och Schulmans relation. ”Han får hålla på själv och gröta runt i det där,” säger han till Expressen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gustaf Skarsgård ersatte Krister Henriksson i ”Tröstrapporter” på Dramaten.
Foto: YLWA YNGVESSON

Osämjan mellan författaren Alex Schulman och skådespelaren Krister Henriksson skaver fortfarande, berättar Schulman i fredagens avsnitt av Alex och Sigges podcast .

– Det är något med den där kramen. Man känner inte att man vill var kvar där i värmen. Det finns något stelt, säger han om ett möte mellan de två.

Till Expressen svarar Krister Henriksson att han inte vill kommentera den tidigare duons relation. 

– Han får hålla på själv och gröta runt i det där, säger Krister Henriksson.

Alex Schulman, 46, och Krister Henriksson, 75, arbetade i flera år med pjäsen ”Tröstrapporter”, men Gustaf Skarsgård ersatte senare Henriksson efter att Henriksson och Schulman blivit oense. Expressen har tidigare skrivit om splittringen

Och relationen mellan de två framstår som fortsatt kylig. I senaste avsnittet av Alex och Sigges podcast berättar Alex Schulman om ett möte med Krister Henriksson utanför Dramaten. Alex Schulman och Gustaf Skarsgård går, som Schulman beskriver det, förbi en bänk där Henriksson sitter, utan att lägga märke till honom.

– Då hör jag en röst: ”Du behöver inte spela teater. Jag vet att du ser mig.”

Orden är Krister Henrikssons och Alex Schulman intygar att han visst inte såg honom och att det var ett misstag. Schulman fortsätter beskriva en plågsam scen, där han kramar om Henriksson.

– Det är något med den där kramen. Man känner inte att man vill var kvar där i värmen. Det finns något stelt, säger Alex Schulman i podden.

Schulman fortsätter med att säga till Henriksson att han ska se honom i pjäsen ”Nordic crime”. Henriksson blir tankfull, dröjer med svaret och säger:

– ”Vet du vad jag känner när jag får den informationen? Det är som att jag ruttnar inifrån.”

Alex Schulman avslutar med att säga:

– Jag är som Mårran, allting blir till is om jag kommer nära.

Känner ”en riktig grundkärlek”

Huruvida relationen är kylig är däremot ingenting som Krister Henrikssons vill kommentera. 

– Jag vill inte gå in i det där, han får hålla på själv och gröta runt i det där, säger Krister Henriksson. 

Men samtidigt som Schulman beskriver ett stelt möte förklarar han att han själv inte känner annat än en riktig ”grundkärlek” för Henriksson – och att han har en känsla av att Henriksson känner någonting liknande för honom, trots allt som hänt. 

– Det är som att han har en liten räv bakom örat, det rycker lite i mungipan på honom, säger Alex Schulman om Henriksson i podden. 

Krister Henriksson säger till Expressen att han inte vill kommentera hur han känner för Schulman. 

Buschs nya falukorvskänga till Alex Schulman

”Din falukorv på Östermalm kanske kostar så” • Viftade med korv på Stureplan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.